Ο Ερντογάν τρέμει ότι 80.000 τζιχαντιστές της Ιντλίμπ θα του πάρουν το κεφάλι επειδή τους «πούλησε»

Ακόμα ένας εκβιασμός του Ερντογάν με το προσφυγικό. Αυτή τη φορά το χρησιμοποιεί για να αναχαιτίσει την προέλαση του συριακού στρατού στην τζιχαντοκρατούμενη Ιντλίμπ. Τι φοβάται ο Ερντογάν; Διότι κάτι φοβάται, έναν εφιάλτη που από την Ιντλίμπ μπορεί να ξεχυθεί στην επικράτειά του.

Τουρκική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Μόσχα για να συζητήσει την κρίση στη Συρία και τη Λιβύη, περιοχές για τις οποίες οι δύο χώρες έχουν διαφορετικές απόψεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκβίασε για μια ακόμη φορά εχθές Κυριακή με νέο προσφυγικό τσουνάμι, υποστηρίζοντας ότι περισσότεροι από 80.000 άμαχοι εγκαταλείπουν την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία αφού οι ρωσικές και οι συριακές δυνάμεις ενέτειναν τους βομβαρδισμούς εκεί.

Δεν εξηγεί όμως γιατί αυτοί πρέπει να περάσουν στην Τουρκία και ύστερα στην Ευρώπη εάν είναι αθώοι; Μήπως είναι τζιχαντιστές;

Επίσης, δεν λέει ότι οι μισθοφόροι του στην Ιντλίμπ, δηλαδή η Αλ Κάιντα και άλλες συμμορίες, δεν επιτρέπουν στους αμάχους να περάσουν στα κυβερνητικά εδάφη, ωθώντας τους προς την Τουρκία και την Ευρώπη.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ερντογάν όμως είναι ο εξής:

Ότι θα περάσουν στην Τουρκία οι ηττημένοι τζιχαντιστές της Ιντλίμπ και θα ζητήσουν εκδίκηση επειδή δεν τους υποστήριξε όσο τους είχε υποσχεθεί.

Αυτό που τρέμει ο Ερντογάν είναι 80.000 ένοπλοι τζιχαντιστές να καταφεύγουν ηττημένοι σε τουρκικό έδαφος.

80.000 τρελαμένοι που θα τον κατηγορούν ότι τους «πούλησε» ενώ τους έταζε χαλιφάτα.

Η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, τον μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως.

Βεβαίως η Τουρκία ως χώρα συμμετέχει στον πόλεμο στη Συρία και μεγάλο μέρος του προσφυγικού προβλήματος οφείλεται στις επεμβάσεις της στη χώρα, οπότε θερίζει ότι έσπειρε.

Ο Ερντογάν εκβίασε χθες λέγοντας ότι η χώρα του δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα νέο προσφυγικό κύμα.

Αυτό όμως είναι πρόβλημα που έχει δημιουργήσει εκείνος. Γιατί πρέπει να το μοιραστούμε μαζί του και οι υπόλοιποι που δεν ευθυνόμαστε;

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια με τη Ρωσία ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

»Στέλνουμε αντιπροσωπεία στη Μόσχα», υπογράμμισε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα πραγματοποιήσουν δύο συναντήσεις και θα αποφασίσουμε τα βήματα που θα λάβουμε ανάλογα με τα αποτελέσματα», κατέληξε ο Ερντογάν.

Η τουρκική αντιπροσωπεία, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, επισκέπτεται τη Μόσχα μερικές εβδομάδες προτού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Η Άγκυρα στηρίζει τους τρομοκράτες, ενώ Μόσχα και Τεχεράνη τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Και οι τρεις χώρες εργάζονται για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση, ή μάλλον ορθότερα για τον διαμοιρασμό των λαφύρων της Συρίας.

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα συζητήσει και την πρόθεση της Άγκυρας να αναπτύξει στρατό και να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στη Λιβύη μετά την υπογραφή ενός συμφώνου στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών τον προηγούμενο μήνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.