«Μυρίζει» εξέγερση στην Τουρκία: 3,5 εκατ. Τούρκοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα – Ετοιμάζεται πογκρόμ κατά Αλεβιτών & Κούρδων

Γιατί φωνασκεί ο Ερντογάν και απειλεί εδώ και αρκετές ημέρες την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και γενικώς βάλει κατά πάντων;
Όπως δείχνουν τα πράγματα, αν δεν παίξει ο ίδιος τον ρόλο του “Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή”, θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι, σε μια χώρα που πεινάει, δεν έχουν δουλειά και διώκονται συνεχώς οι πολίτες της, ενώ 3,5 εκατ από αυτούς δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.
Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό των προβλημάτων, ο Τούρκος ηγέτης “δείχνει” στις παρακρατικές ομάδες του ως “υπαιτίους” τους Κούρδους και τους Αλεβίτες, με την συνέχεια να μας είναι γνωστή από την ιστορία.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την διαμαρτυρία των γυναικών στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στην πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα.
Βουλευτίνες της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο κοινοβούλιο, επικαλούμενες ότι έχουν πολιτική ασυλία, προκαλώντας παράλληλα την οργή στον Τούρκο υπουργό εσωτερικών. Ο λόγος αφορά την βίαιη διάλυση των διαμαρτυριών από την τουρκική αστυνομία με τρόπους που θυμίζουν άλλες εποχές.
Χθες, μετά την προχθεσινή διαμαρτυρία στο τουρκικό κοινοβούλιο από βουλευτίνες της αντιπολίτευσης, εκατοντάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους στη Σμύρνη σε μαζική διαμαρτυρία, αλλά αυτή τη φορά η αστυνομία έμεινε στην άκρη παρατηρώντας.

Πρόκειται για μια πρακτική της τουρκικής κυβέρνησης που έχει σκοπό την προσπάθεια φίμωσης οποιασδήποτε αντίθετης φωνής στην χώρα. Οι διαμαρτυρίες θα αυξηθούν εκτιμούν πολλοί ειδικοί λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.