Γερμανία: Απολύθηκε οδηγός για σήμα στο λεωφορείο που έλεγε «οδηγείται από Γερμανό»!

Ένας οδηγός λεωφορείων στη Δρέσδη της Γερμανίας απολύθηκε  επειδή τοποθέτησε ένα σημείωμα στο παράθυρο του λεωφορείου του που έγραφε «Αυτό το λεωφορείο οδηγείται από έναν Γερμανό οδηγό».

Η διαμάχη πυροδοτήθηκε όταν ο επιβάτης Peter Dörffel είδε το σημείωμα, τράβηξε φωτογραφία και το διαβίβασε στην εταιρεία μεταφοράς της Δρέσδης (DVB) σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Λίγο αργότερα, η Αρχή Μεταφορών της Δρέσδης (DVB) απάντησε στην οργή που προκλήθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Γεια σας, το μήνυμα έχει φτάσει. Αναρωτιόμαστε επίσης τι συμβαίνει με αυτόν τον συνάδελφο. Δεν είναι πλέον στο δρόμο και αυτή η συμπεριφορά θα έχει συνέπειες. »

Η Anja Ehrhardt, εκπρόσωπος της DVB, επιβεβαίωσε ότι η απασχόληση του οδηγού είχε τερματιστεί με βάση έναν κανόνα που απαγορεύει στους οδηγούς να εκφράζουν τις πολιτικές τους απόψεις.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες ενέργειες», δήλωσε η Ehrhardt.

Η ιστορία όμως έχει και παρασκήνιο αφού η απόφαση αυτή ελήφθη στην λογική της στρατηγικής της εταιρείας τους τελευταίους μήνες. Η DVB, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μια προσπάθεια να φέρει ξένους οδηγούς να καλύψουν τις κενές θέσεις στο διευρυνόμενο δίκτυο. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ο οδηγός που παρουσίασε το σήμα πιθανότατα απογοητεύτηκε από την προσπάθεια της εταιρείας να καλύψει θέσεις με μετανάστες αντί για ντόπιους εργαζόμενους.

Πρόσφατα, η εταιρεία προσέλαβε 19 οδηγούς από τη Σερβία, παρόλο που δεν γνώριζαν τη γερμανική γλώσσα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.