Στο γεύμα του Τραμπ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι κερνάει – ΦΩΤΟ

Γεύμα στους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών που υλοποιούν τον στόχο του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας το 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες, παρέθεσε την Τετάρτη στο Λονδίνο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ανάμεσα στις χώρες αυτές ήταν και η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το «παρών». «Αυτό το γεύμα είναι κερασμένο από εμένα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους ηγέτες σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CBS, Μαρκ Νόλερ. Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι προστέθηκαν 130 δισ. δολάρια στις συνολικές αμυντικές δαπάνες των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ, όπως και ότι αυτό το ποσό θα φτάσει τα 400 δισ. δολάρια το 2024.

Μάλιστα, δήλωσε ότι κάποια ημέρα, μπορεί ο στόχος για τις αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ να ανέβει στο 3% ή ακόμη και 4% του ΑΕΠ, παρότι οι περισσότερες χώρες δεν εφαρμόζουν καν τον στόχο του 2% που υπάρχει τώρα.

Ταυτόχρονα, ο Τραμπ απείλησε με τιμωρητικούς δασμούς όσες χώρες δεν αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους, για να πετύχουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ.

«Αν δεν το κάνουν, θα τους “πιάσουμε” στο εμπόριο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πληρώσουν. Αυτό μπορώ να σας το πω», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε τη φωτογραφία:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.