“Πόντιος Πιλάτος” ο ΟΗΕ – Απέφυγε ξανά να πάρει θέση για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας

Τα Ηνωμένα Έθνη απέφυγαν για ακόμη μια φορά να πάρουν θέση για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και σε σχέση με την συμφωνία της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης περί θαλάσσιων δικαιοδοσιών.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του Real.gr στη Nέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, για το πως σχολιάζει ο διεθνής οργανισμός την εν λόγω συμφωνία των δύο μερών, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ απάντησε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση. Δεν έχουμε δει το κείμενο των αναφερόμενων συμφωνιών μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης. Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να συζητήσουν το θέμα σε διμερές επίπεδο».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συναντηθεί την περασμένη Τετάρτη με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σαράτζ στην Κωνσταντινούπολη όπου οι δύο ηγέτες υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις δυο χώρες

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.