Ρωσία: Εντός της εμβέλειας του νέου θηριώδους ραντάρ Container 29B6 η Ελλάδα! – Τέθηκε σε λειτουργία εχθές

Εντός της εμβέλειας του νέου θηριώδους ραντάρ της Ρωσίας βρίσκεται όλη η Ελλάδα, και η Ν.Α.Μεσόγειος, όπως δείχνουν φωτογραφίες από την πρώτη επιχειρησιακή λειτουργία του συστήματος.

Το ραντάρ έρευνας πέρα του ορίζοντα (ΟΤΗ) Container 29B6 το οποίο ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία του, μπορεί να ανιχνεύει σε μεγάλες αποστάσεις μαχητικά stealth, βλήματα cruise κσι πρακτικά οποιοδήποτε εναέριο στόχο, άσχετα εάν αυτός ενσωματώνει τεχνολογίες απόκρυψης του Η/Μ του ίχνους ή όχι.

Το ραντάρ είναι εγκατεστημένο στην Δημοκρατία της Μορδοβίας κοντά στην πόλη Kovylkino, στο ανατολικό μέρος της πεδιάδας της ανατολικής Ευρώπης στην Ρωσία.

Το δυτικό τμήμα της δημοκρατίας βρίσκεται στην πεδιάδα Οκά-Ντον. Τα ανατολικά και κεντρικά μέρη της περιφέρειας βρίσκονται στην ανύψωση του Βόλγα.

 

Το συγκεκριμένο ραντάρ δεν πρόκειται να είναι το μόνο. Η Ρωσία πρόκειται να κατασκευάσει μια «αλυσίδα», ένα δίκτυο τέτοιων ραντάρ τα οποία θα είναι ικανά να ανιχνεύουν ακόμη και τα μαχητικά αεροσκάφη όταν θα απογειώνονται από τα αεροδρόμια, τις εκτοξεύσεις βλημάτων cruise και πολυηχητικών βλημάτων σε αποστάσεις έως και 2.000 χλμ. από τη θέση του!

Όπως αναφέρεται αυτό θα δίνει χρόνο στην ρωσική Αεράμυνα να προετοιμάζει την αντίδρασή της σε περίπτωση επίθεσης

Το κυριότερο προσόν όμως του ραντάρ, είναι η ικανότητά του να ανιχνεύει stealth αεροσκάφη, όπως τα F-35 και F-22 και όπως φαίνεται από το σχήμα το θηριώδες αυτό σύστημα ελέγχει μια τεράστια έκταση που ξεκινά από τη Μέση Ανατολή και καταλήγει στην Σκανδιναβία!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.