Φον ντερ Λάιεν: Μας συμφέρει η ένταξη των Σκοπίων

Θετική μετά το μπλόκο που έθεσαν κράτη – μέλη της ΕΕ εμφανίζεται η νέα πρόεδρος της Κομισιόν σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σκοπίων και Αλβανίας.

«Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία θα άξιζαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε σήμερα η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο

Στις δύο βαλκανικές χώρες «θα άξιζε να μην αλλάζαμε τους κανόνες στη μέση της πορείας», συνέχισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφού η ομάδα της έλαβε νωρίτερα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μπλόκαρε στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ιδίως εξαιτίας της Γαλλίας που ζητά να μεταρρυθμιστεί η διαδικασία ένταξης πριν να συνεχιστεί η διεύρυνση.

Η φον ντερ Λάιεν πάντως εξέφρασε την ικανοποίηση της επειδή «μπήκε στο τραπέζι» η αναθεώρηση της ενταξιακής διαδικασίας..

Πέραν της Γαλλίας, άλλες έξι χώρες (Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία και Ιταλία) δηλώνουν «έτοιμες να δεσμευτούν κατά εποικοδομητικό τρόπο για να βελτιωθεί η διαδικασία» διεύρυνσης της ΕΕ.

«Είναι προς το στρατηγικό συμφέρον μας η σύνδεσή μας με τα Δυτικά Βαλκάνια», πρόσθεσε η νέα πρόεδρος της Επιτροπής που θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.