Πέθανε το κοάλα – σύμβολο, που προσπάθησε να το σώσει μια γυναίκα από την πύρινη κόλαση στην Αυστραλία

Η πύρινη κόλαση στην Αυστραλία έχει βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, αλλά και χιλιάδων ζώων που ζουν στην εξοχή της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά και εκατοντάδες κοάλα που σύμφωνα με πληροφορίες έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. Ένα από τα θύματα των πυρκαγιών είναι και ο Lewis, το κοάλα που στις 20 Νοεμβρίου γνώρισε όλος ο πλανήτης, χάρη σε μια γυναίκα – ήρωα που προσπάθησε να του σώσει τη ζωή.

Το βίντεο συγκλόνισε τους πάντες. Εκείνο προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το πύρινο μέτωπο, αλλά είχε ήδη εγκαύματα στα πόδια και υπέφερε τόσο πολύ, που ακουγόταν να κλαίει. Τότε, βρέθηκε κοντά του η Toni Doherty, μια γυναίκα που τόλμησε να μπει μέσα στις φλόγες, προκειμένου να το ελευθερώσει. Αφού το πλησίασε, το τύλιξε με το πουκάμισό της και του έδωσε νερό και το έβρεξε για να το ανακουφίσει. Έπειτα, η γυναίκα το μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ζώων, σε κρίσιμη κατάσταση, αφού σύμφωνα με το CNN, οι πιθανότητες που είχε για να τα καταφέρει το ζώο ήταν 50-50.

 

Εκπρόσωπος του Port Macquarie Koala Hospital εξήγησε τότε πως τα πόδια του ζώου κάηκαν εντελώς ενώ έχει εγκαύματα και στο στήθος και την κοιλιά του.

«Τοποθετήθηκαν γάζες και του δόθηκαν αντιβιοτικά αλλά θα χρειαστεί πολλή φροντίδα, εάν τα καταφέρει» είπε στο 9News εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο Lewis δεν βρίσκεται πια στη ζωή και η είδηση προκαλεί δάκρυα στα μάτια για άλλη μια φορά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν μια μικρή ελπίδα πως θα επιβιώσει. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε αναγκάστηκαν σήμερα να προχωρήσουν σε ευθανασία, δεδομένου πως η κατάσταση του κρίθηκε πολύ σοβαρή για να είναι αναστρέψιμη.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το λογαριασμό του νοσοκομείου στο Facebook, το οποίο έγραψε «Σήμερα πήραμε την απόφαση να κοιμίσουμε τον Ellenborough Lewis», εξηγώντας πως στην περίπτωση του τα εγκαύματα θα γίνονταν χειρότερα.

Ο κόσμος που ακολουθεί τη σελίδα του νοσοκομείου έσπευσε να στηρίξει τις προσπάθειες των ειδικών για τη διάσωση των ζώων αφήνοντας σχόλια κάτω από το post.

Την περασμένη Κυριακή, το νοσοκομείο είχε κάνει άλλη μια ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κοάλα και είχε σημειώσει πως του χορηγούνται παυσίπονα, παρόλα αυτά τόνισε πως το μέλλον του ήταν αβέβαιο, ενώ είχε δηλώσει πως αν οι γιατροί διαπιστώσουν πως ο πόνος του κοάλα είναι αβάστακτος και τα τραύματα του δεν γιατρεύονται, το πιο σωστό πράγμα που είχαν να κάνουν ήταν η ευθανασία.

Η γυναίκα που έσωσε το κοάλα, η Toni Doherty, αποκάλυψε σε συνέντευξή της την Πέμπτη στο Channel Nine’s Today show γιατί αποφάσισε να επέμβει για να το βοηθήσει ενώ βρισκόταν μέσα στη φωτιά.

«Ήταν ευάλωτο, το μόνο που σκεφτόμουν να κάνω ήταν να προσπαθήσω να το σώσω. Βγήκαμε από το αυτοκίνητο και ήξερα πως χρειαζόμουν κάτι να βάλω επάνω του, οπότε έβγαλα το πουκάμισό μου και το κάλυψα και προσπάθησα να το βγάλω από τη φωτιά. Καιγόταν. Καιγόταν από κάτω, στα πίσω πόδια του όταν πλησίαζε το δέντρο, δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά ένα κοάλα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να σπαράξουν από το κλάμα», είπε.

Η Toni Doherty επισκέφτηκε το κοάλα στο νοσοκομείο που το μετέφερε ενώ ήλπιζαν όλοι πως θα τα καταφέρει. Το όνομα που δόθηκε στο κοάλα, δηλαδή Ellenborough Lewis, είναι το όνομα του εγγονού της κυρίας Doherty

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.