Το Ισραήλ αναχαίτισε παλαιστινιακές ρουκέτες

Συστοιχίες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ αναχαίτισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο ρουκέτες που εκτόξευσαν παλαιστίνιοι μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Μερικά λεπτά νωρίτερα οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην Μπιρσέμπα, τη μεγαλύτερη πόλη του νότιου Ισραήλ, περίπου 35 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα.

Η επίθεση καταγράφηκε σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.

Οι συγκρούσεις άρχισαν την Τρίτη, όταν ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε «στοχευμένο» πλήγμα εναντίον ενός ανώτερου στελέχους του Ισλαμικού Τζιχάντ — οργάνωσης η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν — που θεωρούσε ότι σχεδίαζε άμεσα επικείμενες επιθέσεις.

Οι υπηρεσίες υγείας στη Λωρίδα της Γάζας έκαναν λόγο για τουλάχιστον 34 νεκρούς μέσα σε 48 ώρες στις εχθροπραξίες. Περίπου τα μισά θύματα ήταν άμαχοι.

Εκατοντάδες ρουκέτες και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από παλαιστίνιους μαχητές και παρέλυσαν μεγάλο μέρος του νότιου Ισραήλ, φθάνοντας μέχρι το Τελ Αβίβ. Ολόκληρες κοινότητες αναγκάστηκαν να σπεύσουν στα καταφύγια. Αναφέρθηκαν δεκάδες τραυματισμοί, πάντως όχι θάνατοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.