Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα: Πάνω από 20 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Άλλοι 12 νεκροί Παλαιστίνιοι, κατά τη διάρκεια των σημερινών ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στις χθεσινές εχθροπραξίες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στις πόλεις Νετιβότ και Ασκελόν, οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα από τον ήχο των σειρήνων, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα. Κατά την ίδια πηγή, υπήρξαν πυρά με προέλευση τη Γάζα κι έτσι στη συνέχεια, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα και στοχοθέτησε τη μονάδα του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτόξευσε τις ρουκέτες.

Το πρωί της Τρίτης, ο στρατός του Ισραήλ διεξήγαγε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Τζιχάντ, ενός ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος, στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε απάντηση, περίπου 250 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Περίπου το 90% των ρουκετών που εκτοξεύονται από τη Γάζα προς το Ισραήλ αναχαιτίζονται από την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα. Τα πυρά αυτά έχουν προκαλέσει ζημιές, αλλά κανένα θύμα.

Σε αντίποινα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ενέτεινε τα πλήγματά της. Όπως ανέφερε, έπληξε κτίρια του Ισλαμικού Τζιχάντ στο Χαν Γιουνές, στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας, και μια αποθήκη ρουκετών.

Εκτός από τους νεκρούς, δεκάδες είναι και οι τραυματίες από αυτές τις επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα. Μεταξύ των νεκρών της χθεσινής ημέρας, είναι και ο διοικητής του παλαιστινιακού κινήματος Μπάχα Αμπού αλ Άτα και η σύζυγός του Άσμα.

Ηλικίας 41 ετών, ο αλ Άτα ήταν πατέρας πέντε παιδιών και είχε ενταχθεί στον Ισλαμικό Τζιχάντ τη δεκαετία του 1990. Ήταν διοικητής της οργάνωσης στη βόρεια Γάζα, από όπου οργάνωσε τις εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

«Ήταν υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του κράτους του Ισραήλ, αυτούς τους τελευταίους μήνες και είχε σκοπό να διαπράξει άμεσα επιθέσεις», επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προς το παρόν η Χαμάς, το κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, φαίνεται να μην συμμετέχει στις συγκρούσεις. Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Κάιρο, για να ξεκινήσει διαδικασία μεσολάβησης για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.