Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο στο Πακιστάν [Βίντεο]

Τουλάχιστον 71 άνθρωποι, σύμφωνα με το Αljazeera, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε τρένο στο Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

H τραγωδία οφείλεται σε γκαζάκι που χρησιμοποίησαν επιβάτες για να ετοιμάσουν πρωινό και εξερράγη, κάνοντας παρανάλωμα τρία από τα βαγόνια του συρμού.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της αστυνομίας Αμίρ Ταϊμούρ Χαν, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε 46. Νωρίτερα, ο Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ, ο υπουργός Σιδηροδρόμων, είπε πως το γεγονός ότι οι επιβάτες «χρησιμοποιούσαν μαγειρικό λάδι» συνέβαλε η πυρκαγιά να εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα μετά την έκρηξη.

«Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στο ότι άνθρωποι πήδησαν από το τρένο» για να σωθούν από τις φλόγες και τον καπνό, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Ο Μπακίρ Χουσέιν, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στην περιοχή, δήλωσε ότι ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Το παλαιό σιδηροδρομικό σύστημα του Πακιστάν εξακολουθεί να βασίζεται σε πολλές περιοχές σε υποδομές αποικιακής εποχής και τα ατυχήματα είναι όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.