«Ντρέπομαι» – Αμερικανός πεζοναύτης που υπηρέτησε με Κούρδους στη Συρία μιλάει για την προδοσία των ΗΠΑ

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018, ήταν η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να αποσύρουν όλες τις δυνάμεις τους από τη Συρία. 

Εκείνη την ημέρα μια ομάδα αμερικανών στρατιωτών ξεκινούσε για μια περιπολία στην Μανμπίτζ, μια κουρδική πόλη στη βόρεια Συρία.

Ένα μέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που ουσιαστικά αποτελείται από Κουρδους μαχητές προσέγγισε τους αμερικανούς στρατιώτες, όπως αφηγείται σήμερα ένας αξιωματικό του Στρατού των Η.Π.Α. στο Foreign Policy, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Ο Κούρδος ένστολος, σύμφωνα με την αφήγηση, δακρυσμένος τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή που τους παρείχαν οι αμερικανοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

«Έβγαλε το διακριτικό από τη στολή του και μου το έδωσε. Ήταν η πιο συναισθηματική στιγμή που έχω βιώσει ποτέ», δήλωσε ο αξιωματικός, ο οποίος πολέμησε μαζί με το SDF κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους και σήμερα δηλώνει πως είναι ένα από τους πολλούς εν ενεργεία αλλά και απόστρατους του αμερκανικού στρατού που νιώθουν συντετριμμένοι από την τελευταία απόφαση του Τραμπ να αποσύρει στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία ανοίγοντας τον δρόμο για την τουρκική εισβολή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.