Το τουρκικό Ναυτικό δίνει φωτογραφίες στη δημοσιότητα από απόβαση κομάντος της SAT-SAS σε βραχονησίδα!

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί ψηλά το επίπεδο της έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζοντας τον «πόλεμο» προπαγάνδας. Το Ναυτικό της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από διάφορες φάσεις της διακλαδικής άσκησης «Αποφασιστικότητα 2019», που ολοκληρώνεται σήμερα και λήγει τυπικά αύριο.

Παρά το γεγονός πως σε λίγες ημέρες πρόκειται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει με κάθε ευκαιρία μηνύματα ισχύος και λιγότερο διαλόγου…

Είναι χαρακτηριστικό πως ανάμεσα στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό επιτελείο, δίνεται έμφαση στις φάσεις άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων, που αν δεν είναι, σε κάθε περίπτωση προσομοιάζει απόβαση σε βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν, είναι αυτές της απόβασης Τούρκων κομάντος της SAT, δηλαδή των βατραχανθρώπων, σε κάποια βραχώδη ακτή, που προσομοιάζει βραχονησίδα, η φωτογραφία ελεύθερου σκοπευτή στην ίδια βραχώδη ακτή και ο συνδυασμός της κίνησης αυτής με πυρά υποστήριξης από σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και επιθετικών ελικοπτέρων τύπου ΑΤΑΚ που παράγονται στην γειτονική χώρα.

Τονίζεται, ωστόσο, πως η πλειοψηφία των τουρκικών σεναρίων της άσκησης διεξήχθη στα παράλια της χώρας, στο Αιγαίο, και ειδικά στον κόλπο του Ξηρού, βόρεια των Δαρδανελίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.