Σοκαριστικές περιγραφές Ελλήνων που βίωσαν τον σεισμό στην Τουρκία – «Δεν το έχω ξαναζήσει!»

Τις τρομακτικές στιγμές που βίωσαν όταν «χτύπησε» ο σεισμός των 7.8 Ρίχτερ στην Τουρκία ο οποίος, μέχρι στιγμής, έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 600 ανθρώπους, αλλά και το χάος που ακολούθησε περιγράφουν Έλληνες που μένουν στην γειτονική χώρα.

«(Έγινε στις) 4:30 περίπου, ήταν πολύ ισχυρός σεισμός. Εμείς είμαστε περίπου 3 ώρες από το επίκεντρο, οδικώς. Τον νιώσαμε πολύ έντονα. Εγώ ήμουν στο κρεβάτι και μόλις σηκώθηκα δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου» δήλωσε στο OPEΝ ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Κολοβέτσιος που ζει στην πόλη Καισάρεια.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ανέφερε πως ο σεισμός κράτησε 1,5 λεπτό και ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί.

Όσο για την κατάσταση που επικράτησε στη συνέχεια είπε πως «όλοι έκλαιγαν, έμπαιναν σε αυτοκίνητα. Επικράτησε μία ταραχή».

Ο ίδιος ανέφερε πως εκτός από το σεισμό, οι κάτοικοι που επλήγησαν έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καιρό καθώς επικρατεί χιόνι στην περιοχή.

Έναν εφιάλτη βίωσε και  ο Νίκος Καρύδας, ο οποίος ήταν γυμναστής της ποδοσφαιρικής ομάδας Γκαζιαντέπ.

«Ο σεισμός με βρήκα στις 04:30 το πρωί στο κρεβάτι μου. Όταν σηκώθηκα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό, γιατί μέχρι να ετοιμαστώ, να πάρω τα αναγκαία πράγματα, έκατσα λίγο κάτω από την πόρτα και η ένταση του σεισμού ήταν μεγάλη. Έλεγα θα σταματήσει και δεν σταματούσε. Ήταν κάτι που έχω ζήσει πρώτη φορά στη ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μένει στο τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας και τόνισε πως δεν τολμάει να πάει στο σπίτι του.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.