Επίθεση Ρώσων σε πολλά μέτωπα, νέοι στόχοι Seversk, Lyman – Ο Zelensky χάνει 16.600 στρατιώτες αλλά δεν παραδίδει το Bakhmut

H κατάληψη του Bakhmut από τους ρώσους που έρχεται… θα είναι ίσως η πιο σκληρή ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων αφού μετά το Bakhmut η προέλαση θα καταστεί πιο εύκολη….
 Ο ρωσικός στρατός, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Τσετσενίας που επέδειξαν άκρως μαχητικό πνεύμα και ο ιδιωτικός στρατός Wagner που πρωτοστατεί στην προέλαση… φαίνεται ότι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο…
Ήδη συγκεντρώνουν 30.000 στρατιώτες στην Μαριούπολη πιθανότατα για να χτυπήσουν την Zaporizhia ενώ το σφυροκόπημα σε Lyman, Bakhmut, Avdiiv και Novopavliv… επίσης πλησιάζουν ξανά στο νευραλγικό Seversk…
Επίσης πολύ σκλήρές μάχες διεξάγονται στην ζώνη Svatove-Kreminna με μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς… αλλά και για τις ρωσικές δυνάμεις…

Στο Bakhmut οι Ουκρανοί έχασαν 16.600 στρατιώτες αλλά ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρει ότι δεν θα το παραδώσουν…
Ωστόσο η κατάληψη του Bakhmut από τους ρώσους που έρχεται… θα είναι ίσως η πιο σκληρή ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων αφού μετά το Bakhmut η προέλαση θα καταστεί πιο εύκολη….
Επίσης το Bakhmut είναι ένας κρίσιμος κόμβος ανεφοδιασμού των Ουκρανών στο Donbass και η πτώση του Bakhmut θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό, η άμυνα των Ουκρανών στο Donbass θα καταρρεύσει…
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι οι ρώσοι έχασαν 200.000 στρατιώτες είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας… αφού μετά προβλέπουν ότι η δύναμη πυρός των ρώσων είναι 500.000 και όσοι κινητοποιήθηκαν ήταν 300.000… οπότε αυτοδιαψεύδονται…
Οι ρωσικές δυνάμεις, ο ιδιωτικός στρατός Wagner, οι Τσετσένοι και βεβαίως ο στρατός του Donetsk και Luhansk έχουν χάσει αθροιστικά 70.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες και οι ρώσοι έχουν χάσει 27.000 με 28.000, ως τακτικός ρωσικός στρατός.
Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 165.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.

Medvedev: Θα χρησιμοποιήσουμε και πυρηνικά σε περίπτωση επιθέσεων σε ρωσικές περιοχές

Η απάντηση της Ρωσίας σε τυχόν επιθέσεις των Ουκρανών στην Κριμαία ή σε οποιαδήποτε άλλη «βαθιά» ρωσική περιοχή θα είναι σκληρή και πειστική:
«Σύμφωνα με το πυρηνικό μας δόγμα, η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της.
Εάν η Ρωσία λάβει επαληθευμένες πληροφορίες σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων για να επιτεθούν στη Ρωσία ή τους συμμάχους της, σε περίπτωση συμβατικής επίθεσης, εάν η ύπαρξη του κράτους τεθεί σε κίνδυνο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev.

Zelensky: Δεν θα παραδώσουμε το Bakhmut

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα παραδώσει την πόλη Bakhmut.
Θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε ανέφερε ο Zelensky.
Με βάση το Bloomberg οι δυτικές χώρες συνιστούν στην Ουκρανία να αποχωρήσει από το Bakhmut, να συγκεντρώσει δυνάμεις και να περιμένει τα άρματα μάχης Leopard θυσιάζοντας το Artyomovsk στα ρωσικά ή Bakhmut στα Ουκρανικά σε αυτή την φάση…

Πολλαπλά χτυπήματα ρώσων στο Donbass

Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε τέσσερις κατευθύνσεις στο Donbass, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις απέκρουσαν την επίθεση των εχθρών στις περιοχές 9 οικισμών, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού.
Οι ρώσοι ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Lyman, Bakhmut, Avdiiv και Novopavliv…

Στη Μαριούπολη 30 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες

Από 10.000 έως 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στη Μαριούπολη την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών της Ρωσίας στην Μαριούπολη σε 30.000. Τα στρατεύματα αυτά με βάση τους Ουκρανούς ετοιμάζουν επίθεση σε Ugledar και Zaporizhia.

Τι πραγματικά συμβαίνει στο μέτωπο;

Στα μέτωπα του Donbass συνεχίζεται η περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut και στο Ugledar.
Οι Ουκρανοί διοικητές παραδοσιακά δεν διασώζουν τους στρατιώτες αλλά στέλνουν ενισχύσεις στις υπό κατάρρευση περιοχές, προσπαθώντας να επιβραδύνει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς τα δυτικά.
Το ρωσικό πυροβολικό στις 3 Φεβρουαρίου 2023 είχε τον πλήρη έλεγχο των δρόμων προς το Bankmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα είναι κοντά στο να θέσουν την πόλη Bakhmut σε επιχειρησιακή περικύκλωση.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να πιέζουν μέσω των ουκρανικών αμυντικών γραμμών κοντά στο Krasnoye και στο Stupochki, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά προάστια του Bakhmut.
Η περαιτέρω προέλασή τους θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο του δρόμου προς το Chasov Yar και θα απειλήσει με καταστροφή ολόκληρη την ουκρανική άμυνα στο Bakhmut.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν το αναπόφευκτο της ήττας του ουκρανικού στρατού στο Bakhmut.
Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι η Ουκρανία πιθανότατα θα πρέπει να αποσύρει τον στρατό της από το Bakhmut προκειμένου να αποκτήσει δύναμη για την ενεργό φάση των εχθροπραξιών την άνοιξη.
Η Ουάσιγκτον συμβουλεύει τις ουκρανικές δυνάμεις να κερδίσουν λίγο χρόνο μέχρι να λάβουν περισσότερα δυτικά όπλα.
Ωστόσο, η διοίκηση του ουκρανικού στρατού φαίνεται απρόθυμη να σώσει τις ζωές των στρατιωτών της και συνεχίζει να στέλνει εφεδρείες στο Bakhmut, η οποία σύντομα θα πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων…

Στην Δύση προσπαθούν να δικαιολογήσουν την επερχόμενη ήττα των Ουκρανών στο Bakhmut ότι δεν θα έχει στρατηγικό αντίκτυπο και οι υποχωρούσες ουκρανικές μονάδες θα χτίσουν μια νέα γραμμή άμυνας όσο το δυνατόν πιο κοντά.

Στην πραγματικότητα, το Bakhmut είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον ανεφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων στο Donbass.
Η απώλεια της πόλης θα συνεπάγεται την καταστροφή της στρατηγικής ουκρανικής αμυντικής γραμμής κατά μήκος Seversk – Soledar – Bakhmut.

Μετά το Bakhmut… θα πέσει και το Seversk

Οι Ρώσοι πλησιάζουν ήδη το Seversk από νότο, ανατολικό και βορρά.
Οι Wagner ανακοίνωσαν τον έλεγχο του χωριού Nikolaevka αλλά και των Sacco και Vanzetti,
Μετά την πτώση του Bakhmut, η πόλη Seversk θα περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
Η ουκρανική διοίκηση θα αναγκαστεί να υποχωρήσει σε μια νέα γραμμή άμυνας, η οποία βρίσκεται κατά μήκος της γραμμής Slavyansk – Kramatorsk – Konstantinovka, που βρίσκεται πάνω από 30 χιλιόμετρα δυτικά.

Το μέτωπο του Ugledar

Η κατάσταση στο μέτωπο Ugledar παραμένει επίσης τεταμένη.
Οι βαριές μάχες θέσεων και οι μονομαχίες πυροβολικού συνεχίζονται.
Οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πόλη Ugledar σε ημικύκλιο από τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν το σύστημα αεράμυνας NASAMS

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα νορβηγικό-αμερικανικό σύστημα αεράμυνας NASAMS των δυνάμεων της Ουκρανίας για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Το NASAMS, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Norwegian Kongsberg Defense & Aerospace και την American Raytheon τη δεκαετία του 1980, σχεδιάστηκε για να αμύνεται από drones, ελικόπτερα, πυραύλους κρουζ και πολεμικά αεροσκάφη.
Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νορβηγία τη δεκαετία του 1990.
Η πρώτη και η δεύτερη γενιά του συστήματος αεράμυνας οπλίζονται με το AIM-120 AMRAAM, το οποίο είναι σχεδιασμένο για εμπλοκή αέρος-αέρος.

Αν και η εμβέλεια αέρος-αέρος για το AMRAAM εκτιμάται ότι είναι 75 χιλιόμετρα για το AIM-120B και πάνω από 160 χιλιόμετρα για το πιο πρόσφατο AIM-120D, αυτές οι εμβέλειες εκτιμώνται για μετωπικές συναντήσεις από αεροσκάφη που κινούνται γρήγορα σε υψόμετρο.
Η αυτονομία μειώνεται σε μόλις 30 χιλιόμετρα όταν το AMRAAM εκτοξεύεται από το έδαφος.

Η τρίτη γενιά του NASAMS είναι οπλισμένη με μια παραλλαγή του AMRAAM που αναπτύχθηκε ειδικά για εκτόξευση από το έδαφος, το AMRAAM ER.
Αυτή η έκδοση έχει αυτονομία μεγαλύτερη από 40 χιλιόμετρα.

Το σύστημα NASAMS είναι χτισμένο γύρω από το ραντάρ παλμικού-Doppler AN/MPQ-64 Sentinel X-band, το οποίο έχει μέγιστη εμβέλεια από 40 έως 120 χιλιόμετρα ανάλογα με την έκδοση.

Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν να εξοπλίσουν τις δυνάμεις της Ουκρανίας με 8 συστήματα NASAMS. Το πρώτο σύστημα NASAMS παραδόθηκε στην Ουκρανία τον Νοέμβριο του 2022.

Ήττα δύο Ουκρανικών ταξιαρχιών στην Zaporizhia

Ηττήθηκαν δύο ταξιαρχίες της εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporizhia
Η ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Seversk στο Donetsk η οποία προηγουμένως αποτελούσε μέρος της ενιαίας γραμμής άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων μαζί με το Bakhmut και το Soledar, ενδέχεται σύντομα να περικυκλωθεί.
Την 1η Φεβρουαρίου, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ο συνταγματάρχης του Luhansk Vitaly Kiselyov, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούσαν σταδιακά προς το Seversk, αλλά η κύρια εστίαση μέχρι στιγμής ήταν στην απελευθέρωση του Bakhmut.
Το Soledar απελευθερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στις 12 Ιανουαρίου, οι μάχες για το Bakhmut ή Artemovsk στα ρωσικά συνεχίζονται.

Οι Ουκρανοί είναι αδύναμοι δεν μπορούν να επιτεθούν…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν τη δυνατότητα να επιτεθούν σε καμία από τις κατευθύνσεις στο Donbass ανέφερε ο αναπληρωτή αρχηγού του Donetsk Yan Gagin
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είναι έτοιμες για επίθεση σε καμία από τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του νότου. «Δεν υπάρχει ουκρανική επίθεση στο νότο, δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα.
Η Ουκρανία δεν έχει καθόλου δυνάμεις για επίθεση – ούτε στο νότο, ούτε στο βορρά, ούτε σε καμία από τις κατευθύνσεις του μετώπου.
Όπως ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο εκπροσώπους των αρχών των ΗΠΑ και της ΕΕ , οι δυτικές χώρες συμβουλεύουν την Ουκρανική διοίκηση να κερδίσει χρόνο, να συγκεντρώσει δυνάμεις και να περιμένει να φτάσουν τα άρματα μάχης Leopard την Άνοιξη….

Erdogan: Τα τανκς απλά θα παρατείνουν τον πόλεμο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan επέκρινε την απόφαση των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ να παράσχουν στην Ουκρανία πάνω από 300 βαριά άρματα μάχης χαρακτηρίζοντάς την ως «κίνηση υψηλού κινδύνου».
«Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι η αποστολή τανκς θα λύσει αυτό το ζήτημα», είπε ο Erdogan.
«Αυτό είναι ένα εγχείρημα υψηλού κινδύνου απλά θα γεμίσει τις τσέπες των βαρόνων των όπλων»…

Η προμήθεια πυραύλων GLSDB δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η προμήθεια πυραύλων GLSDB με μέγιστο βεληνεκές περίπου 150 χλμ στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα επηρεάσει δραστικά τις τακτικές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοίνωναν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στις αρχές της Ουκρανίας.
Αυτοί οι πύραυλοι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χρησιμοποιούνται όχι για να χτυπήσουν τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά για να στοχοποιήσουν κατοικημένες περιοχές. Επομένως, είναι περισσότερο θέμα προστασίας κατοικημένων περιοχών παρά ρωσικών θέσεων στο έδαφος.
Για τους ρώσους η προμήθεια βλημάτων GLSDB μεγάλου βεληνεκούς για το Κίεβο δεν είναι ικανή να αλλάξει την ίδια τη φύση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Τα πυρομαχικά που παρέχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι ήδη σπάνια στις αποθήκες της Δύσης, η βιομηχανία παράγει ελάχιστα από αυτά.
Μέχρι σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διαθέτουν όπλα με βεληνεκές παρόμοιο με το GLSDB.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν πραγματικά όπλα ικανά να επιτεθούν σε αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη από 80 χλμ.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_February_032023.png

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.