Διαιτητής έδωσε «λευκή κάρτα» σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία – Τι σημαίνει

Έως τώρα στο ποδόσφαιρο γνωρίζαμε τις “κόκκινες” και τις “κίτρινες” κάρτες με τις οποίες οι διαιτητές τιμωρούν τους παίκτες που παραβαίνουν τους κανόνες. Πλέον, οι διαιτητές έχουν ένα ακόμα «εργαλείο» στα χέρια τους, την «λευκή κάρτα».

Κατά τη διάρκεια του Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το πρωτάθλημα γυναικών, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, η κάρτα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα οι «Αετοί» προηγούνταν με 3 – 0 έναντι των άσπονδων εχθρών τους όταν τα ιατρικά τιμ και των δύο ομάδων έτρεξαν στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσουν μία παίκτρια που ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Η ενέργεια αυτή επιβραβεύτηκε από τον διαιτητή που τους έδειξε… “λευκή” κάρτα σε αναγνώριση του αθλητικού τους πνεύματος. Η απονομή της κάρτας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που παρακολουθούσε στο «Ντα Λουζ».

Όπως αναφέρει η JOE, η “λευκή” κάρτα έχει σχεδιαστεί για να δείχνει αναγνώριση στους συλλόγους για πράξεις ευγενούς άμιλλας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, σε μια προσπάθεια να «βελτιωθεί η ηθική αξία στο άθλημα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.