«Βόμβα» στο Μουντιάλ: Η Αργεντινή του Μέσι έχασε από την Σαουδική Αραβία

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2022 η Αργεντινή. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Σαουδική Αραβία.

Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ βρέθηκε να χάνει μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι, αλλά έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.  Η Αργεντινή, που είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, σκόραρε άλλα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ακυρώθηκαν.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

Όπως αναμενόταν, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα του τρίτου ομίλου. Η Αργεντινή έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 2′ με τον Μέσι έπειτα από ωραία πάσα του Λαουτάρο Μαρτίνεζ.

Στο 9ο λεπτό η «αλμπισελέστε» κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Παρέδες από τον Αμπντουλαϊχί. Ο Μέσι το εκτέλεσε όπως καλά γνωρίζει και άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ έκανε την πρώτη της τελική στο 17′, αλλά ο Μαρτίνες μπλόκαρε εύκολα τη σέντρα-σουτ του Αμπντουλχαμίντ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μέσι βρήκε ξανά δίχτυα μετά από όμορφη μπαλιά του Γκόμες, αλλά το τέρμα του αρχηγού της Αργεντινής ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε ακόμη δύο γκολ με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ (27′, 35′), αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Η Σαουδική Αραβία αιφνιδίασε την Αργεντινή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς ισοφάρισε στο 48′ με ωραία προσπάθεια του Αλ Σεχρί.

Στο ξεκίνημα της φάσης ο Μέσι έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή και ο Αλ Μπουραϊκάν κέρδισε την μπάλα. Αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των τυπικά φιλοξενούμενων στον αγώνα.

Στο 53′ ο Αλ Ντασουαρί έπιασε υπέροχο σουτ και νίκησε τον Μαρτίνες για το 1-2 των Σαουδαράβων.

Οι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι έμοιαζαν να έχουν αποσυντονιστεί. Η Αργεντινή άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τα αντίπαλα καρέ μετά από 60ο λεπτό.

Η Σαουδική Αραβία αμυνόταν μαζικά και ο τερματοφύλακας Αλ Οβάις έκανε σπουδαία επεμβάσεις στο 63ο και το 72ο λεπτό. Στο 80′ ο Μέσι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» ήταν και πάλι άστοχος στο 90ο λεπτό. Η Αργεντινή πίεζε για το γκολ και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μέσι μπήκε στην περιοχή, αλλά έχασε τη μπάλα.

Στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλ Οβάις απέκρουσε κεφαλιά του Άλβαρεζ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων ποδοσφαίρου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.