Ψήφισαν «Ένωση» με τη Ρωσική Ομοσπονδία οι τέσσερις πρώην ουκρανικές περιφέρειες και μέρος του Νικολάεφ

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 97-98% των κατοίκων των Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας, στην οποία θα ενταχθούν και περιοχές του Νικολάεφ, ψήφισαν «ναι» στην «Ένωση» με την Ρωσική Ομοσπονδία.

Το δημοψήφισμα διεξήχθη από τις 23 έως και σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως το “ναι” κερδίζει, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά, όπως χαρακτηρίζονται, αποτελέσματα σε “δημοψηφίσματα” προσάρτησης από τη Ρωσία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι αρχές κάθε μιας από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές δήλωσαν πως το “ναι” εξασφαλίζει ανάμεσα στο 97% και το 98% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 20% έως 27% των ψήφων, μετέδωσαν τα πρακτορεία Ria Novosti, Tass και Interfax.

Να σημειωθεί πως στην Χερσώνα περιλαμβάνονται και οι ψήφοι των 20% της περιφέρειας Νικολάεφ, οι οποίες θα ενταχθούν στην Χερσώνα μέχρι να απελευθερωθεί ολόκληρη η περιφέρεια.

Πλέον νομιμοποιείται η Ρωσία να υπερασπιστεί το έδαφός της καθώς θα γίνουν Δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες θα χαρακτηριστούν «εν μέρει κατεχόμενες από εχθρικές δυνάμεις».

Με βάση λοιπόν τα μέχρι τώρα στοιχεία τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ανά περιοχή, είναι τα παρακάτω:

Ζαπορίζια: 98,19% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία (το 18% των ψήφων έχουν καταμετρηθεί προς το παρόν)
Ντονέτσκ: 97,91% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία (το 14% των ψήφων έχουν καταμετρηθεί προς το παρόν)
Λουγκάνσκ: 97,82% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία (το 13% των ψήφων έχουν καταμετρηθεί προς το παρόν)
Χερσώνα: 96,97% υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία (το 14% των ψήφων έχουν καταμετρηθεί προς το παρόν).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.