Σε τροχιά σύγκρουσης: Πρωτοφανής επίθεση και ψεύδη Άγκυρας κατά Ν. Δελχί

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Οι Ινδοί υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα των ισλαμικών γενοκτονιών με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς, πράγμα που ουδέποτε λησμόνησαν. Μία σιωπηρή γενοκτονία η οποία δεν είναι γνωστή και δεν συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία, όμως αποτελεί την κύρια αιτία αντιπαλότητας των Ινδών με τους Πακιστανούς.

Από την στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να δημιουργήσει τον στρατό του Ισλάμ, αναγνώρισε ότι μαζί με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα έθνος σε τρία κράτη, τότε η πολεμική αντιπαράθεση με την Ινδία, είναι μονόδρομος. Για κακή τους τύχη, η πατριωτική κυβέρνηση που έχει εκλεγεί στην Ινδία μετά από πολλά χρόνια και κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, ενδέχεται να είναι και η αιτία καταστροφής της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Νέο Δελχί χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα, η οποία υπενθυμίζει πως η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, κρέμεται σε μια κλωστή!

Η ραγδαία επιδείνωση της σχέσης των δυο χωρών, προκλήθηκε από την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας. Το «κατηγορώ» του Ερντογάν κατά της Ινδίας, επικεντρώνεται στη μεταχείριση του μουσουλμανικού πληθυσμού και στον έλεγχο του Νέου Δελχί στην περιοχή του Κασμίρ.

Υπάρχει η υποψία στην Ινδία ότι η Τουρκία υιοθετεί μια τέτοια στάση, ενώ εκφράζεται από το Πακιστάν. Οι προσπάθειες του Ερντογάν να αναπτύξει βαθιούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Πακιστάν σε βάρος της Ινδίας, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την κατάσταση. Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες, η Ινδία παίρνει μια σκληρή θέση απέναντι στην Τουρκία.

Επίθεση Τουρκίας κατά Ινδίας – Τι αναφέρει ψευδώς Ερντογανικό ΜΜΕ:

”Δίωξη Μουσουλμάνων από το Λαϊκό Κόμμα και στην Ινδία! Υπάρχει πληθυσμός 204 εκατομμυρίων, αλλά…

Στην Ινδία, πολιτικοί αναλυτές και ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχία για τη μείωση του ρόλου των μουσουλμάνων στην κυρίαρχη πολιτική της Ινδίας. Παρά τον μουσουλμανικό πληθυσμό των 204 εκατομμυρίων σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και κοντά στα 350 εκατομμύρια σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, που αποτελούν το 14 τοις εκατό της χώρας, δεν υπάρχει ούτε ένας μουσουλμάνος μεταξύ των 303 βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Bharatiya Janata (BJP) στο την κάτω βουλή του διμερούς κοινοβουλίου της χώρας (Λοκ Σαμπά).

Μετά την παραίτηση του πρώην Διευθυντή Υποθέσεων Μειονοτήτων Mukhtar Abbas Naqvi τον Ιούλιο, η έλλειψη μουσουλμάνων εκπροσώπων μεταξύ των 77 μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της Ένωσης με επικεφαλής τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi έχει εγείρει ανησυχίες.

Ο πολιτικός σχολιαστής Niranjan Sahoo είπε στο Anadolu Agency (AA) ότι το BJP έδωσε μόνο σε 6 μουσουλμάνους υποψηφίους μια ευκαιρία στις εκλογές του 2019 για το Lok Sabha, αλλά κανένας από αυτούς δεν κέρδισε.

Δεν επιτρέπουν ούτε έναν μουσουλμάνο

Δηλώνοντας ότι το BJP δεν περιλαμβάνει ούτε έναν μουσουλμάνο υποψήφιο στο Uttar Pradesh, το μεγαλύτερο κρατίδιο με 80 έδρες Lok Sabha, ο Sahoo είπε ότι το κόμμα το έκανε αυτό για να πολώσει και να δημιουργήσει μια ινδουιστική ένωση.

Σημειώνοντας ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι, που αποτελούν το 14 τοις εκατό του πληθυσμού, δεν είναι ακόμη σε κανένα υπουργικό συμβούλιο, στη Λοκ Σαμπά ή στη Ράτζια Σαμπά, ο Σαχού είπε ότι “η αόρατοτητα της μεγαλύτερης μειονότητας στη δημοκρατική πολιτική της Ινδίας” και είπε “χρειάζεται επείγουσα προσοχή”.

Ο Sahoo δήλωσε ότι ο πλήρης αποκλεισμός των μουσουλμάνων στην εκλογική διαδικασία και τα εθνικά και περιφερειακά κόμματα που μιμούνται όλο και περισσότερο το μοντέλο BJP αποτελούν τις μεγαλύτερες απειλές για την ποικιλομορφία και τον κοσμικό χαρακτήρα της Ινδίας.

Η απουσία μουσουλμάνων κάνει ακόμα πιο δύσκολο να μην ακούγονται

Ο Σαχού είπε ότι η απουσία μουσουλμάνων σε σημαντικά πολιτικά φόρουμ και στο υπουργικό συμβούλιο θα τους δυσκόλευε να εκφράσουν και να δράσουν για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους.

Υπάρχουν επίσης διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων στο δικαστικό σώμα, στα διοικητικά καθήκοντα, στις κυβερνητικές πολιτικές, στον οικονομικό τομέα και στην εκπαίδευση.

Στη Νότια Ινδία, ο μουσουλμάνος ηγέτης Syed Azharuddin είπε ότι οι διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων δεν γίνονται μόνο στις εκλογές. Είπε ότι είναι επίσης στο δικαστικό σώμα, στα διοικητικά καθήκοντα και στις κυβερνητικές πολιτικές, ειδικά στους τομείς της εκπαίδευσης και των οικονομικών.

Ο Jamaal Anwar Siddiqui, ο εθνικός επικεφαλής της μειοψηφικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για την ανάπτυξη, ότι όλα τα σχέδια του κράτους φτάνουν στους ανθρώπους και ότι δεν υπάρχουν θρησκευτικές διακρίσεις.

Ο Siddiqui υποστήριξε ότι πράγματα όπως η απλή έλλειψη μουσουλμανικής εκπροσώπησης στην κυβέρνηση ήταν «περιττά ζητήματα».”

Πρόκειται προφανώς για ψεύδη της Άγκυρας κατά του Ν. Δελχί!

Η προειδοποίηση

Όπως ανέφερε χθες το Directus.gr, o βετεράνος πιλότος μαχητικών της Ινδικής ΠΑ, Vijainder K. Thakur, δήλωσε στους EurAsian Times ότι οι κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα θα μπορούσαν να δώσουν στην Ινδία «μεγαλύτερη εικόνα για τις μαχητικές ικανότητες των F-16 και τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την αντιμετώπιση της απειλής από Τουρκία.”

Ο Thakur σημείωσε περαιτέρω ότι η IAF μπορεί επίσης να αποκτήσει εικόνα για τις «βέλτιστες πρακτικές του ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις F-16».

Η Ελλάδα θα κερδίσει επίσης πολλά από την Ινδία. Για παράδειγμα, η Ινδία χρησιμοποιεί το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400, που χρησιμοποιείται επίσης από την Τουρκία. Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την Ινδία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ελληνική ΠΑ να δοκιμάσει τα αεροσκάφη της ενάντια στην εκπαιδευτική μοίρα του συστήματος S-400.

Επιπλέον, η Ελλάδα μπορεί επίσης να αγοράσει τον ινδικό πύραυλο κρουζ BrahMos που θα μπορούσε να ενσωματωθεί με το αεροσκάφος της Rafale.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.