Στην Ιταλία επιστρέφουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Στην Ελλάδα τους τιμωρούν ακόμα

Ο ιατρικός οργανισμός της ιταλικής κυβέρνησης, η Εθνική Ομοσπονδία των Χειρουργών και Οδοντιάτρων (FNOMCeO), ανακοίνωσε ότι όλοι οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω μη λήψης «εμβολίου» κατά του Covid μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους!

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την παραίτηση του Μ.Ντράγκι από την ιταλική πρωθυπουργία καθώς έληξαν τα τιμωρητικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο ιατρικό προσωπικό.

Στην Ελλάδα παραμένουν εν ισχύ τα τιμωρητικά μέτρα κατά 8.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών προφανώς για να μην παραδεχτεί η κυβέρνηση πόσο λάθος έκανε βάζοντάς τους σε αναστολή εργασίας και από την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσο μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία να αναστέλλουν σημαντικές λειτουργίες τους ή να αναβάλλονται ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις.

Άλλωστε η αναστολή εργασίας σε 8.000 ανθρώπους και η καταδίκη τους στην εξαθλίωση όπως αποκαλύπτεται εκ των γεγονότων και των αριθμών δεν πρόσφερε απολύτως τίποτε στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το αντίθετο μάλιστα, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην θνητότητα με Covid-19.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.