Η Μόσχα διαρρέει χάρτη με τις περιοχές που θα «απελευθερωθούν»: Το Χάρκοβο και η Οδησσός μέσα σε αυτές

Στόχος της ρωσικής επιχείρησης οι περιφέρειες που πλειοψηφούν οι ρωσόφωνοι

Προέλαση και κατάληψη των μέχρι σήμερα ουκρανικών περιοχών βάσει του χάρτη των όσων ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές του 2010 τον πρώην πρόεδρο της χώρας Βίκτορα Γιανούκοβιτς, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά το πραξικόπημα του 2014, θα υλοποιήσουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, αναφέρουν καθαρά πλέον πηγές της Μόσχας.

Βάσει αυτού του χάρτη, μεγάλο μέρος του οποίου έχει ήδη καταληφθεί (ή «απελευθερωθεί» κατά την ρωσική ορολογία) θα συστηθούν τα νέα κράτη που εν συνεχεία θα ενωθούν με την Ρωσία και θα αποτελέσουν της νέες ομόσπονδες δημοκρατίες.

Από αυτές τις περιοχές όπου οι ρωσόφωνοι είναι περισσότεροι από το 50% του πληθυσμού (π.χ, στην Μαριούπολη είναι πάνω από 80% του πληθυσμού), μόνο η δυτική περιοχή, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στην Οδησσό, δεν έχει ακόμα καταληφθεί-απελευθερωθεί.

Οι λοιπές περιοχές με κίτρινο, κόκκινος, πορτοκαλί και πράσινο, είναι περιοχές με ρωσόφωνο πληθυσμό κάτω από 50% ή και κάτω από το 10% όπως στο πολωνόφωνο Λβιβ που είχαν ψηφίσει Γιούλια Τιμοσένκο, μια πολιτικό που δεν ήταν φιλική προς την Μόσχα, αλλά είχε υψηλό ποσοστό διαφθοράς η διακυβέρνησή της.

Εκτός από αυτές τις περιοχές στα νότια υπάρχει και το Χάρκοβο, όπου οι ρωσόφωνοι αποτελούν περί το 65-70% των κατοίκων.

Ο χάρτης λέει ότι θα ενωθεί και το Χάρκοβο με την Ρωσία, οπότε μιλάμε για μία πολεμική εμπλοκή που θα διαρκέσει αρκετό καιρό, καθώς οι Ρώσοι ναι, μεν έχουν καταφέρει στην δεύτερη φάση των συγκρούσεων να τα πάνε καλύτερα από την α’ φάση (οπότε και έλυσαν την πολιορκία του Κιέβου, την πλέον ουσιαστική ήττα τους μέχρι στιγμής), αλλά χωρίς να διαθέσουν μεγαλύτερο αριθμό από τις αρχικές 150-180.000 προσωπικό, σίγουρα θα καθυστερήσουν να φτάσουν μέχρι την Οδησσό και να την καταλάβουν.

Τουλάχιστον για τέσσερις μήνες ακόμα.

Το Χάρκοβο ήδη πολιορκείται και ίσως είναι αυτό που θα αποτελέσει το επίκεντρο της ρωσικής επιχείρησης.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε μια εξαιρετικά σπάνια λήψη: Ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22 εξαπολύει το θανατηφόρο φορτίο του, δύο υπερηχητικά βλήματα Kh-22, για στόχους γύρω από το Χάρκοβο.

https://twitter.com/200_zoka/status/1524326248092164096?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1524326248092164096%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fenoples-sygkroyseis%2Fi-mosxa-diarreei-xarti-me-tis-perioxes-pou-tha-apeleytherothoun-to-xarkovo-kai-i-odissos-mesa-se-aytes%2F

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.