Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Γιατί ο Β.Πούτιν δεν ανακοίνωσε κάποια στρατιωτική επιτυχία στις 9 Μαΐου

Οι Ρώσοι υποτίμησαν τους Ουκρανούς αναφέρουν οι Βρετανοί

Τους λόγους για τους οποίους ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ανακοίνωσε κάποια στρατιωτική επιτυχία στην Ουκρανία στην ομιλία του στις 9 Μαΐου, στην επέτειο για την Ημέρα Νίκης, αναλύουν οι βρετανικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την European Truth η επιθεώρηση πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου Άμυνας τα αίτια είναι ότι οι Ρώσοι υποτίμησαν την ουκρανική αντίσταση, αλλά και οι απώλειες που έχουν υποστεί στο μέτωπο. 

«Η υποτίμηση της Ρωσίας για την αντίσταση της Ουκρανίας και ο βέλτιστος σχεδιασμός οδήγησαν σε προφανείς επιχειρησιακές αποτυχίες, εμποδίζοντας τον Πρόεδρο Πούτιν να δηλώσει σημαντική στρατιωτική επιτυχία στην Ουκρανία στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου», ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, το σχέδιο της Ρωσίας βασίστηκε πιθανότατα στη λανθασμένη υπόθεση ότι ο ρωσικός στρατός θα συναντούσε περιορισμένη αντίσταση και θα μπορούσε να περικυκλώσει γρήγορα τους οικισμούς.

Σημειώνεται ότι αυτή η υπόθεση ανάγκασε τα ρωσικά στρατεύματα να προσπαθήσουν να διεξαγάγουν το αρχικό στάδιο της επιχείρησης με μια εύκολη προσέγγιση, σχεδιασμένη για να επιτύχει μια γρήγορη νίκη με ελάχιστες απώλειες.

«Αυτός ο λάθος υπολογισμός οδήγησε σε αφόρητες απώλειες και σε περαιτέρω μείωση της επιχειρησιακής εστίασης της Ρωσία», ανέφερε η αξιολόγηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.