Βλαντίμιρ Πούτιν: Υπέγραψε διάταγμα για κυρώσεις στη Δύση

Αντίποινα στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα αποφάσισε να επιβάλει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε απάντηση των “εχθρικών ενεργειών από ορισμένα ξένα κράτη και διεθνείς οργανισμούς “, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Πάντως, η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει με λεπτομέρειες ποια άτομα ή ποιους οργανισμούς ή άλλες οντότητες μπορεί να αφορούν οι κυρώσεις. Σύμφωνα με το διάταγμα, η Ρωσία θα απαγορεύσει την εξαγωγή προϊόντων και πρώτων υλών σε άτομα και οντότητες στα οποία επέβαλε κυρώσεις.

Το διάταγμα απαγορεύει επίσης τις συναλλαγές με ξένους υπηκόους και οντότητες που πλήττονται από τις ρωσικές κυρώσεις και επιτρέπει σε Ρώσους ομολόγους τους να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε εκείνους που πλήττονται με τις ρωσικές κυρώσεις.

Βάσει του διατάγματος, η ρωσική κυβέρνηση έχει δέκα ημέρες, προκειμένου να συντάξει καταλόγους ξένων προσώπων και εταιριών σε βάρος των οποίων θα επιβληθούν οι κυρώσεις και να ορίσει “επιπλέον κριτήρια” για τις συναλλαγές που μπορεί να υπόκεινται σε περιορισμούς.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.