Καταιγισμός ειδήσεων για ξένους μισθοφόρους που αιχμαλωτίστηκαν ή σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Πληροφορίες για δεκάδες αλλοδαπούς νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε την Παρασκευή ένα βίντεο που δείχνει έναν τραυματισμένο Βρετανό που συνελήφθη στην Ουκρανία να ανακρίνεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο άνδρας, ο οποίος είπε ότι το όνομά του ήταν Άντριου Χιλ και μιλούσε με βρετανική προφορά, εμφανίστηκε με δεμένο αριστερό χέρι, κάποιου είδους αυτοσχέδιο επίδεσμο γύρω από το κεφάλι του και αίμα στο δεξί του χέρι.

“Δεν έχω βαθμό… Ξέρω απλώς ότι η λεγεώνα των ξένων είπε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω”, είπε ο άνδρας όταν ρωτήθηκε για τον βαθμό του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Μικολάιβ της νοτιοδυτικής Ουκρανίας. Κρατούσε όπλο, σύμφωνα με τους Ρώσους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της είδησης.

Ο αιχμάλωτος άνδρας είπε στους Ρώσους ότι ήταν από το Πλύμουθ στη νότια Αγγλία και είχε τέσσερα παιδιά και έναν σύντροφο. Είπε ότι ταξίδεψε με τη θέλησή του για να βοηθήσει την Ουκρανία. Οι Ρώσοι στρατιώτες πήραν το διαβατήριό του.

Όταν ο άνδρας ρώτησε αν ήταν ασφαλής, ένας από τους Ρώσους του απάντησαν: «Ναι, είσαι απολύτως ασφαλής».

Οι Ρώσοι είπαν ότι θα λάβει ιατρική περίθαλψη για τα τραύματά του – τα οποία φαινόταν να περιλαμβάνουν κάποιο τραύμα από σφαίρα.

Η Δανία επιβεβαιώνει τον θάνατο ακροδεξιού που πολεμούσε στην Ουκρανία

Η Δανία παραδέχτηκε ότι εικοσιπεντάχρονος που πολεμούσε στο ουκρανικό στρατό, πιθανότατα ο εικονιζόμενος – φερόμενο μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης – ο οποίος είχε ανακοινώσει Επίσημα στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ότι Είχε ήδη ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Το όνομα του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο μισθοφόρος από την Δανία είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από την Ουκρανία

Σε δήλωσή του στα δανικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών στην Κοπεγχάγη δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αναφορά και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές.

«Επομένως, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες», επειδή ο πόλεμος δημιουργεί «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Jyllands-Posten, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Δανίας, ανέφερε ότι έως και 100 Δανοί έχουν ταξιδέψει στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τη Ρωσία, επικαλούμενη την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Δανία.

Ο πρώτος επιβεβαιωμένος νεκρός αμερικανός

Επίσης, πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με τους συγγενείς του, καθιστώντας τον τον πρώτο γνωστό θάνατο Αμερικανού πολίτη ενώ πολεμούσε στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Ο Willy Joseph Cancel, 22 ετών, σκοτώθηκε τη Δευτέρα ενώ «εργαζόταν» σε μια παραστρατιωτική εταιρεία που τον έστειλε στην Ουκρανία, δήλωσε στο CNN η μητέρα του, Rebecca Cabrera.

Ο Willy Joseph Cancel

Η Cabrera είπε ότι ο γιος της εγγράφηκε για να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό παραστρατιωτικό «εργολάβο» λίγο πριν ξεκινήσουν οι μάχες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και ότι συμφώνησε να πάει στην Ουκρανία. Είπε ότι πέταξε στην Πολωνία στις 12 Μαρτίου, μπήκε στην Ουκρανία λίγο αργότερα και πολέμησε μαζί με άνδρες από διάφορες χώρες.

Η Cabrera είπε ότι το σώμα του γιου της δεν έχει ανακτηθεί. Η μαρτυρία της όμως είναι εξαιρετικά σημαντική και δείχνει ότι παραστρατιωτικές οργανώσεις μισθοφόρων είχαν ήδη μεταβεί στην Ουκρανία πριν από την έναρξη του πολέμου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.