Νέο βαλλιστικό πύραυλο δοκίμασε η Μόσχα – Ξεπερνά κάθε αντιπυραυλική άμυνα

Ένα νέο διηπειρωτικό πύραυλο δοκίμασε με επιτυχία η Ρωσία, σε μια κίνηση με προφανή συμβολισμό, και ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι το νέο αυτό στρατηγικό όπλο θα προσφέρει «τροφή για σκέψη σε όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία».

Πρόκειται για τον πύραυλο Sarmat R-28, ένα όπλο που θα τεθεί στην υπηρεσία των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

Συγχαρητήρια Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τον ρωσικό στρατό για την επιτυχή δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat . “Αγαπητοί σύντροφοι, σας συγχαίρω για την επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat. Αυτό είναι ένα σπουδαίο, σημαντικό γεγονός στην ανάπτυξη πολλά υποσχόμενων οπλικών συστημάτων για τον ρωσικό στρατό. Το νέο σύστημα έχει τα υψηλότερα χαρακτηριστικά απόδοσης και είναι ικανό να ξεπεράσει όλα τα σύγχρονα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Δεν υπάρχει στον κόσμο κάτι αντίστοιχο και δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό”, είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη. και συνέχισε: “Αυτό το πραγματικά μοναδικό όπλο θα ενισχύσει το μαχητικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, θα διασφαλίσει αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα κάνει όσους, στη φωτιά της επιθετικής ρητορικής προσπαθούν να απειλήσουν τη χώρα μας, να σκεφτούν”.

“Θα ήθελα να τονίσω ότι στη δημιουργία του Sarmat χρησιμοποιήθηκαν μόνο εγχώρια εξαρτήματα και, φυσικά, αυτό θα απλοποιήσει την παραγωγή του από τις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας και θα επιταχύνει τη μεταφορά του στο οπλοστάσιο των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων”, είπε ο Πούτιν.

Αλλάζει διαδρομές

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Plesetsk στη βόρεια Ρωσία. Ο Sarmat R-28 είναι ο πιο σύγχρονος και ισχυρός υπερηχητικός πύραυλος στον κόσμο και μπορεί να μεταφέρει 10-15 πυρηνικές κεφαλές.
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι ήταν η πρώτη σε ένα πρόγραμμα προγραμματισμένων δοκιμών. «Η εκτόξευση έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά έχουν επιβεβαιωθεί σε όλα τα στάδια της πτήσης του. Οι εκπαιδευτικές κεφαλές έχουν φτάσει σε μια δεδομένη περιοχή στο πεδίο εκπαίδευσης Kura στη χερσόνησο της Καμτσάτκα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι πτητικές δοκιμές ενός πολλά υποσχόμενου δείγματος του πυραύλου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, «μας επέτρεψαν να αξιολογήσουμε την ορθότητα του σχηματικού σχεδιασμού και των τεχνικών λύσεων» που καθορίστηκαν κατά τη δημιουργία του, συνέχισε η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας “ο νέος πύραυλος είναι ικανός να πλήξει στόχους σε μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας διάφορες διαδρομές πτήσης. Έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να ξεπερνά με αξιοπιστία τυχόν υπάρχοντα και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας”.

(Πηγή Φωτό: Reuters)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.