Ο Ειρηνικός φλέγεται: Η Κίνα θα φτιάξει στρατιωτική βάση στα νησιά του Σολομώντα!

Η απάντηση του Δράκου στην συμμαχία AUKUS.

Επιβεβαιώθηκε επίσημα από το κινέζικο υπουργείο εξωτερικών, πως η Κίνα έχει υπογράψει σύμφωνο ασφαλείας με τα νησιά του Σολομώντα.

Η Κίνα πριν από λίγο πέραν της επίσημης ανακοίνωσης ότι έχει υπογράψει ένα ευρύ σύμφωνο ασφαλείας με τις Νήσους του Σολομώντα, τεκμηριώνει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία που φοβούνται οι δυτικές κυβερνήσεις, όντως θα δώσει στο Πεκίνο στρατιωτική βάση στον Νότιο Ειρηνικό.

Φαίνεται ότι η Κίνα κινήθηκε μεθοδικά, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένων Πολιτειών και μεγάλης Βρετανίας. Συμφωνία η οποία στρέφεται ευθέως κατά της ασιατικής υπερδύναμης.

Εξίσου ανησυχητική είναι η αναφορά ότι αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται να επισκεφτούν τα νησιά του Σολομώντα σε μία κίνηση αποτροπής της εφαρμογής της συγκεκριμένης συμφωνίας. Ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για ανατροπή της κυβέρνησης των νησιών, όπως ακριβώς έγινε και στο Πακιστάν.

Νωρίτερα σήμερα όπως σας αποκαλύψαμε, η Κίνα εξέδωσε τελεσίγραφο και για την Ταϊβάν, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην έχουν καμία επίσημη επικοινωνία με την κυβέρνηση του νησιού, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η ένωση Κίνας – Ταϊβάν είναι προ των πυλών.

Ο Ειρηνικός φλέγεται…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.