Ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία άρουν το εμπάργκο στην τουρκική αμυντική βιομηχανία

Ο Καναδάς ετοιμάζεται να χαλαρώσει το εμπάργκο που έχει εφαρμόσει στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, αυτό δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσγολου, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στις Βρυξέλλες με αφορμή τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών ορισμένων συμμαχικών χωρών επί δύο ημέρες.

BF31AF8A A694 4179 A90E 9D314FDF1BEE

Ο Τούρκος υπουργός είχε επίσης συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Μελάνι Τζόλι στο πλαίσιο της συνάντησής τους.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι υπήρξε μια «σημαντική θετική αλλαγή στη στάση των συμμάχων του ΝΑΤΟ έναντι της Τουρκίας».

«Ορισμένες χώρες έχουν κάνει βήματα  προς την αμυντική βιομηχανία. Χώρες όπως ο Καναδάς εξέφρασαν επίσης ότι θέλουν να κάνουν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταργεί τους περιορισμούς εξαγωγών

 

Σε άλλη δήλωση του υπουργού Τσαβούσογλου, σημειώθηκε ότι η Βρετανία ήρε τους περιορισμούς στις εξαγωγές προς την Τουρκία.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Θέλουμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας. Συγκεκριμένα, συμφωνήσαμε να δώσουμε συνέχεια στις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη συνεργασία».

 Το εμπάργκο του Καναδά στην Τουρκία

4

Ο Καναδάς έθεσε για άλλη μια φορά σε ισχύ το εμπάργκο κάμερας κατά της Τουρκίας τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Η Τουρκία είχε αντιδράσει σκληρά στην απόφαση του Καναδά για εμπάργκο στις  κάμερες που τοποθετούνται κυρίως στα drones Bayraktar.

Savunma Sanayist

The Hellenic Information Team

               

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.