Δώστε μου όπλα όπλα και όπλα-ΥΠΕΞ Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα μίλησε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και της G7 συναντώνται αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τους τρόπους υποστήριξης της Ουκρανίας.

“Η ατζέντα μου είναι πολύ απλή. Έχει μόνο τρία θέματα. Είναι όπλα, όπλα και όπλα”, είπε ο Κουλέμπα στους δημοσιογράφους. Η παροχή όπλων στην Ουκρανία ήταν ο καλύτερος τρόπος για να «περιορίσουμε τον Πούτιν και να νικήσουμε τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, στο έδαφος της Ουκρανίας, ώστε ο πόλεμος να μην εξαπλωθεί περαιτέρω», είπε ο Κουλέμπα.

«Ο ουκρανικός στρατός και ολόκληρο το ουκρανικό έθνος απέδειξε ότι ξέρουμε πώς να πολεμάμε. Ξέρουμε πώς να κερδίζουμε. «Όσο περισσότερα όπλα πάρουμε και όσο πιο γρήγορα φτάσουν στην Ουκρανία, τόσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές θα σωθούν, τόσο περισσότερες πόλεις και χωριά δεν θα καταστραφούν και δεν θα υπάρχουν άλλοι Μπούχας». Κάλεσε τους Υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και της G7 να «παραμερίσουν τους δισταγμούς τους, την απροθυμία τους να παράσχουν στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται», καταλήγοντας ότι «όσο παράξενο κι αν ακούγεται, σήμερα τα όπλα εξυπηρετούν τον σκοπό της ειρήνης».

Μιλώντας δίπλα στον Κουλέμπα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι, οι χώρες του ΝΑΤΟ «σας παρέχουν υποστήριξη εξοπλισμού για να υπερασπιστείτε το δικαίωμά σας για αυτοάμυνα, το οποίο κατοχυρώνεται στον Χάρτη του ΟΗΕ και είναι επείγουσα ανάγκη να υποστηρίξουμε περαιτέρω την Ουκρανία». Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι είναι βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ «θα αντιμετωπίσει την ανάγκη για περισσότερα συστήματα αεράμυνας, αντιαρματικά όπλα, ελαφρύτερα αλλά και βαρύτερα όπλα και πολλούς διαφορετικούς τύπους υποστήριξης στην Ουκρανία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.