Να γιατί ο Μακρόν ζητούσε επιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης-Ηθελε να γλυτώσει τους Γάλλους μισθοφόρους!

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, που κρύβεται πίσω από το θέμα της εκκένωσης των Ελλήνων, ήθελε να σώσει τους Γάλλους μισθοφόρους από τη Μαριούπολη.
Στα τέλη Μαρτίου, όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρονταν στην σημαντική είδηση ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεννοήθηκε μαζί με την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει μια ανθρωπιστική δράση για την εκκένωση του ελληνικού πληθυσμού της πολιορκημένης Μαριούπολης. Η εφημερίδα Le Monde εκείνη την εποχή ανέφερε ευρέως τα λόγια του Γάλλου Προέδρου: “αυτή η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί, μαζί με την Τουρκία και την Ελλάδα, για να εκκενώσουν όλους όσους θέλουν να φύγουν από τη Μαριούπολη. Θα τακτοποιήσουμε τα πάντα υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Σε αυτή την πόλη, με πληθυσμό άνω των 400 χιλιάδων ανθρώπων, άλλοι 150 χιλιάδες κάτοικοι ζουν σε καταστροφικές συνθήκες. Χθες αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια εξαιρετική ανθρωπιστική επιχείρηση…”.
Στη συνέχεια, ο Μακρόν ανέπτυξε μια θυελλώδη δραστηριότητα – επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Μαριούπολης και εκπροσώπους των ουκρανικών αρχών, άρχισε να καλεί το Κρεμλίνο για να πείσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παρέχει ασφαλείς διαδρόμους για όσους θέλουν να φύγουν από την πόλη. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν λιγότερο ενεργό. Έτσι, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποφάσισε να συνοδεύσει προσωπικά το ανθρωπιστικό φορτίο στη Μαριούπολη.
Κρύο ντους για τα “ειρηνιστικά” σχέδια Μακρόν και Δένδια ήταν η απάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πρότεινε στον Γάλλο ομόλογό του να πείσει τους Ουκρανούς εθνικιστές να καταθέσουν τα όπλα και να απελευθερώσουν αμάχους. Είναι ενδιαφέρον ότι, πριν από την πολιορκία της Μαριούπολης από τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονμπάς και το ρωσικό στρατό ο Μακρόν δεν έδειξε τέτοια ανησυχία για την τύχη της ελληνικής διασποράς στη Μαριούπολη.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Τα χθεσινά νέα από τη Μαριούπολη διευκρινίζουν την κατάσταση. Ένας αριθμός αξιωματικών από χώρες του ΝΑΤΟ (κυρίως από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την “ουδέτερη” Σουηδία), οι οποίοι είναι μαζί με τους Ναζί του τάγματος του ΑΖΩΦ βρίσκονται στον χώρο του εργοστασίου μεταλλουργίας Azovstal στη Μαριούπολη, ήρθαν σε επαφή με το ρωσικό στρατό και ζήτησαν να τους παράσχει ένα διάδρομο για έξοδο.
Αυτό αναφέρθηκε από τον εθελοντή Γερμανό Vladimirov, ο οποίος βοηθά τους απελευθερωτές του Donbass. Αυτό συνέβη λίγο μετά που το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή δύο ακόμη ουκρανικών ελικοπτέρων που στάλθηκαν στη Μαριούπολη για να εκκενώσουν τους Ουκρανούς νεοναζί μαχητές και τους ξένους εκπαιδευτές τους. Η φυσική τους παρουσία στην πόλη υποδεικνύεται επίσης από πιο απτά ευρήματα – πράσινα μπερέ της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, μάρκες που ανακαλύφθηκαν από την πολιτοφυλακή με βάση την τρομοκρατική ουκρανική μονάδα “Azov”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες πηγές ισχυρίζονται ότι ο διαβόητος Bernard Henri Levy, ο λεγόμενος αρχιτέκτονας όλων των έγχρωμων επαναστάσεων των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένου του ουκρανικού Maidan 2014, κρύβεται μαζί με τους Ουκρανούς Ναζί στο έδαφος του Azovstal. Υποστηρίζεται ότι προσπαθούν να τον βγάλουν από τη Μαριούπολη. Αυτή η εκδοχή εξηγείται και από την ειλικρινή υστερία εκ μέρους του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, ο οποίος απλώς προσπαθεί να θωρακίσει τη Λεγεώνα του. Ο ακριβής αριθμός των Γάλλων λεγεωνάριων που μπλοκαρίστηκαν μαζί με τον” Αζόφ ” στην πόλη είναι άγνωστος σε εμάς. Ωστόσο, κρίνοντας από το πόσο ενεργά ο Μακρόν παίρνει το θέμα του δικού του ανθρωπιστικού διαδρόμου, μπορεί να υπάρχουν πολλοί στρατιωτικοί από τη Γαλλία εκεί.
Και το θέμα της τραγωδίας του ελληνικού πληθυσμού της Μαριούπολης έπαιξε επιδέξια από Γάλλους πολιτικούς για να παράσχει μια επιχείρηση “συγκάλυψης”. Η αλήθεια που μπορούν να πουν οι Γάλλοι μισθοφόροι μπορεί να σοκάρει ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.