Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Δεν πιστεύουμε κανέναν, ούτε μία όμορφη φράση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως δεν πιστεύει την υπόσχεση της ρωσικής πλευράς περί μείωσης της στρατιωτικής της δραστηριότητας, προσθέτοντας ότι ο στρατός του προετοιμάζεται για νέες εχθροπραξίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Δεν πιστεύουμε κανέναν, ούτε μία όμορφη φράση», είπε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του προς τους συμπατριώτες του, προσθέτοντας ότι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσονται για να επιτεθούν στο Ντονμπάς.

«Προετοιμαζόμαστε για αυτήν την επίθεση. Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτα. Θα πολεμήσουμε για κάθε μέτρο της επικράτειάς μας και για κάθε άνθρωπό μας» τόνισε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή

Η Ουκρανία και η Ρωσία θα συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες τους ψηφιακά αύριο Παρασκευή 1η Απριλίου, δήλωσε ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος χθες Τετάρτη, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία.

Ο ουκρανός διαπραγματευτής Ντέβιντ Αραχάμια ανέφερε ακόμη σε ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι η ουκρανική πλευρά πρότεινε να συναντηθούν οι δύο ηγέτες, αλλά η ρωσική απάντησε ότι χρειάζεται προηγουμένως να γίνει περισσότερη δουλειά για να έχει προετοιμαστεί σχέδιο συμφωνίας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη για την απομάκρυνση αμάχων

Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προκειμένου να απομακρυνθούν άμαχοι από την πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας.

Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει το άνοιγμα ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» προς την ουκρανική πόλη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Προκειμένου να επιτύχει αυτή η ανθρωπιστική επιχείρηση, προτείνουμε να διεξαχθεί με την άμεση συμμετοχή εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.