Μεγάλη παρατεταμένη ύφεση της ρωσικής οικονομίας

Στον δεύτερο μήνα εισέρχεται ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και πλέον φαίνονται οι επιπτώσεις στο εσωτερικό της χώρας, που όπως ανακοίνωσε περνά στη δεύτερη φάση του πολέμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται πλέον υπό πίεση λόγω των κυρώσεων και των πολλών απωλειών σε στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό, ενέκρινε χθες, Παρασκευή, νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όσους κρίνονται ένοχοι για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το έργο αξιωματούχων στο εξωτερικό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Οι ποινές είναι ανάλογες με εκείνες που προβλέπονται σε νόμο που τέθηκε σε ισχύ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο οποίος είχε σκοπό να τιμωρήσει όσους διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Με τη διεθνή πίεση των κυρώσεων να εντείνεται και τη συνεχή φυγή ξένων επιχειρήσεων από τη Ρωσία, πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για μεγάλη ύφεση της ρωσικής οικονομίας.

«Μια παρατεταμένη ύφεση, όμοια της οποίας δεν έχει γνωρίσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης πριν από 30 και πλέον χρόνια.

»Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν οι εκτιμήσεις οικονομολόγων του Bloomberg».

Το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για επιβολή κυρώσεων σε βάρος ρωσικών εταιρειών που παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις και στις υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας θα δυσχεράνει όχι μόνο τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας που συνεχίζονται για 31 ημέρα στην Ουκρανία, αλλά θα σταματήσει και την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.