Ποιος, και πως σκοτώνει τόσους Ρώσους Στρατηγούς;

To Πεντάγωνο βοηθεί στην Στόχευση Για την Εξόντωση Ρώσων Στρατηγών

Είναι οι ΗΠΑ σε Κρυφό Πόλεμο με την Ρωσία;

Οι Αμερικανοί εμπλέκονται στην παροχή πληροφοριών στους Ουκρανούς για την θανατηφόρα στοχοποίηση ρωσικών στρατευμάτων.

[Ο συντάκτης του άρθρου είναι Βρετανός,πρώην αρχισυντάκτης, ανταποκριτής και αρθρογράφος μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών. ΄Εχει γράψει εκτενώς επί διεθνών προβλημάτων και κρίσεων άρθρα που δημοσιεύονται σε διάφορες γλώσσες.]

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι παρέχει στον ουκρανικό στρατό «ενεργές πληροφορίες» σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία. Οι συνέπειες είναι σοβαρές για δύο πυρηνικές δυνάμεις.

Η παραδοχή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια κατάθεσης στο Κογκρέσο από τον Ρόναλντ Μούλτι, υφυπουργό Άμυνας για τις Μυστικές Υπηρεσίες και την Ασφάλεια. Μιλούσε στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, λέγοντας περήφανα στα μέλη του Κογκρέσου πώς το Πεντάγωνο βοηθούσε τον ουκρανικό στρατό να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις: «Κάνουμε τη διαφορά σε ακριβείς, εφαρμόσιμες και έγκαιρες πληροφορίες».

Αυτό δείχνει ότι οι Αμερικανοί εμπλέκονται στην παροχή πληροφοριών στους Ουκρανούς για θανατηφόρα στοχοποίηση ρωσικών στρατευμάτων.

Είναι μια απίστευτα ευαίσθητη παραδοχή. Μόλις δύο εβδομάδες πριν από την κατάθεση του Moultrie, ένα ανώτερο μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής είχε προσπαθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποβαθμίσει οποιαδήποτε τέτοια ενημερωτική ανταλλαγή μεταξύ αμερικανικών και ουκρανικών δυνάμεων. «Παρέχουμε κάποιες πληροφορίες» στην Ουκρανία, αλλά «δεν παρέχουμε το είδος της στόχευσης σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Άνταμ Σμιθ, ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής. Η υποβάθμιση είναι κατανοητή επειδή μια τέτοια ανταλλαγή πληροφοριών υποδηλώνει ότι οι ΗΠΑ είναι άμεσος συμμετέχων στη σύγκρουση.

Μια πιθανή περιοχή όπου το Πεντάγωνο «κάνει τη διαφορά» είναι ο αναφερόμενος υψηλός αριθμός ανώτερων Ρώσων διοικητών που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης. Μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, υποστηρίζεται σε δημοσιεύματα δυτικών ΜΜΕ ότι έχουν σκοτωθεί έως και έξι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Το τελευταίο θύμα που αναφέρθηκε ήταν ο υποδιοικητής του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Αντρέι Παλί. Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, σύμφωνα με το Reuters, αναγνώρισε το θάνατο του αρχηγού του ναυτικού την Κυριακή. Προφανώς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης για το λιμάνι της πόλης Μαριούπολη.

Φυσικά, στη σύγκρουση που μαίνεται με την Ουκρανία και με τον πόλεμο των πληροφοριών σε πυρετό όπως ποτέ πριν, το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και τα υπάκουα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι όλα πολύ επιρρεπή σε υπερβολικές ρωσικές απώλειες. Οι ισχυρισμοί ότι Ρώσοι στρατηγοί «απομακρύνθηκαν αριστερά και δεξιά από ελεύθερους σκοπευτές» αναφέρονται χαρούμενα.

Μερικοί από τους πρόσφατους κορυφαίους Ρώσους διοικητές που κατονομάζονται σε ειδήσεις ότι σκοτώθηκαν σε μάχη περιλαμβάνουν τον Υποστράτηγο Αντρέι Μόρντβιτσεφ, ο οποίος πυροβολήθηκε το Σαββατοκύριακο από ελεύθερο σκοπευτή σε αεροδρόμιο κοντά στη Χερσώνα.

Άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί που αναφέρθηκαν νεκροί εν δράσει περιλαμβάνουν τον Υποστράτηγο Αντρέι Σουχοβέτσκι και τον Υποστράτηγο Βιτάλι Γερασίμοφ. Στις 3 Μαρτίου, ο υποστράτηγος Sukhovetsky πυροβολήθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή που ισχυριζόταν ότι ήταν από το τάγμα Azov, την ανοιχτά ναζιστική παραστρατιωτική δύναμη.

Το Κρεμλίνο και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχουν επιβεβαιώσει δημοσίως όλα τα υψηλόβαθμα θύματα, αλλά έχουν προκύψει αναφορές για κηδείες και ανακοινώσεις θανάτου στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ακόμη και αν όλοι οι θάνατοι μεταξύ των ανώτερων αξιωματικών υπερβάλλονται από το καθεστώς του Κιέβου και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης για την αποδυνάμωση του ρωσικού ηθικού, το ρητό του «κανένας καπνός χωρίς φωτιά» υποδηλώνει ότι υπήρξε υπερβολικά υψηλός αριθμός αξιωματούχων θυμάτων.

Αυτή η φαινομενική αποτελεσματικότητα των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Πενταγώνου είναι σε θέση να εντοπίσουν Ρώσους διοικητές.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η αμερικανική εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας βρίσκεται σε ένα νέο και επικίνδυνο επίπεδο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διοχετεύει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο. Το ίδιο και τα βρετανικά και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Μέχρι ενός σημείου, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι η παροχή όπλων ήταν για «αμυντικούς» σκοπούς. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα για την προμήθεια περισσότερων αποθεμάτων αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger και Javelin στην Ουκρανία. Ωστόσο, μένει να δούμε πώς θα φτάσουν αυτά τα νέα όπλα, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε τέτοια προμήθεια από το ΝΑΤΟ αποτελεί νόμιμο στόχο.

Ο Μπάιντεν ταξιδεύει στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με άλλους ηγέτες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Μέχρι στιγμής, η Ουάσινγκτον έχει ακυρώσει έντονα αιτήματα από το Κίεβο και κάποια μέλη του ΝΑΤΟ της Ανατολικής Ευρώπης για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ oορρώδησε μπροστά σε αυτή την ιδέα λέγοντας ότι θα σήμαινε την πυροδότηση ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τον ίδιο λόγο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έβαλε πρόσφατα τέλος σε πολωνικές προτάσεις για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών MiG σοβιετικής εποχής στην Ουκρανία. Αυτό θα σηματοδοτούσε την απτή συμμετοχή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ο Μπάιντεν είναι σε δύσκολη θέση. Η ρωσοφοβική ρητορική της κυβέρνησής του – ο Μπάιντεν χαρακτήρισε προσωπικά τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου» – έχει πυροδοτήσει μια έντονη εκστρατεία καταδίκης της Ρωσίας στα μέσα ενημέρωσης.. Υπάρχει ηθικός πανικός και υστερία σχετικά με την υποτιθέμενη ρωσική βαρβαρότητα στην Ουκρανία, με συγκρίσεις της Ρωσίας με τη ναζιστική Γερμανία και του Πούτιν με τον Χίτλερ. Η λογική και η περίσκεψη έχουν εξαλειφθεί..

Η Ουάσιγκτον εξαπέλυσε ένα προπαγανδιστικό τέρας που ίσα που μπορεί να ελέγξει. Οι αμφίβολες πληροφορίες περί ρωσικών αεροπορικών επιδρομών και καταιγισμών πυροβολικού εναντίον αστικών κέντρων στην Ουκρανία – περιστατικά που φαίνεται να κατασκευάζονται σε μια ηχώ προκλήσεων ψευδούς σημαίας από τα Λευκά Κράνη στη Συρία – ασκούν έντονες πιέσεις στον Μπάιντεν να εμπλακεί στρατιωτικά στην Ουκρανία ως ζήτημα ηθικής επιταγής.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παγιδεύεται από τις δικές της αντιφάσεις και τον πόλεμο πληροφοριών που οδηγεί σε μια συνεχή διολίσθηση προς τον πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Η Δυτική παραπληροφόρηση έχει αυξήσει το διακύβευμα τόσο υψηλό που είναι όλο και πιο δύσκολο να αποφευχθεί ένας ανοιχτός πόλεμος με τους δικούς της όρους και καταδίκες της Ρωσίας. Δεν υπάρχει χώρος για διπλωματία. Ίσως αυτό θέλουν μερικοί άνθρωποι.

Εν πάση περιπτώσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνονται ήδη βαθιά μπλεγμένες σε εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας. Εάν αποκαλυφθεί ότι το Πεντάγωνο βοηθά πραγματικά Ουκρανούς μαχητές – τα ναζιστικά συντάγματα Αζώφ – να δολοφονούν τους κορυφαίους στρατηγούς της Ρωσίας, τότε επιβάλλεται ένα μακάβριο συμπέρασμα : Ότι μπορεί να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.