Διαψεύδει τους γερμανικούς ισχυρισμός ο υπουργός ενέργειας του Κατάρ!

«Είναι αδύνατο να αντικατασταθεί γρήγορα το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Σάαντ αλ Κάαμπι. Η δήλωση του αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με το συμβόλαιο προμήθειάς φυσικού αερίου που σύναψε η Γερμανία με το Κατάρ.

«Θα χρειαστούν χρόνια. Επίσης, δεν βλέπω κανέναν που θα μπορούσε να αντικαταστήσει βραχυπρόθεσμα τις ρωσικές προμήθειες», συμπλήρωσε.

«Το να λες ότι σήμερα μπορείς να κάνεις χωρίς τη Ρωσία και να υποστηρίζεις ότι το Κατάρ ή άλλοι μπορούν να την αντικαταστήσουν, είναι απλώς γελοίο. Είναι μια βλακεία. Αυτό δεν θα συμβεί», τόνισε σε συνέντευξή του στα γερμανικά ΜΜΕ, Προκαλώντας μάλιστα εντύπωση με τους ακραίους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, όταν όλοι πίστευαν πως η συμφωνία με την Γερμανία ήταν δεδομένη.

Όπως είναι επόμενο, ο Al-Kaabi διέψευσε επίσης τις αναφορές ότι το Κατάρ και η Γερμανία είχαν συμφωνήσει για βραχυπρόθεσμες προμήθειες. Η Qatar Energy θα μπορεί να παρέχει σημαντικές ποσότητες στην ευρωπαϊκή αγορά μόνο από το 2025, πρόσθεσε ο al-Kaabi.

Πρέπει όμως να πούμε ότι και από την πλευρά του Κατάρ είχαν υπάρξει ανακοινώσεις σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας με την Γερμανία. Η παρέμβαση λοιπόν του αρμόδιου υπουργού είναι εξαιρετικά περίεργη και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ρωσικός δάκτυλος με πίεση προς τους άραβες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.