Κίνα: Εξάπλωση της Όμικρον σε περιοχές της χώρας

Η πόλη Τιαντζίν στη βόρεια Κίνα ανακοίνωσε αύξηση στα κρούσματα COVID-19 σήμερα.

Παράλληλα, εντείνει τις προσπάθειες για να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση που είχε οδηγήσει στην εξάπλωση της ιδιαιτέρως μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον και σε άλλη πόλη.

Η Όμικρον δημιούργησε νέες προκλήσεις σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της Κίνας να εξαλείφει άμεσα τις εξάρσεις, κάτι που έχει λάβει χαρακτήρα επείγοντος ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ η περίοδος των ταξιδιών λόγω του κινεζικού Νέου Έτους ξεκινά αυτό τον μήνα.

Η μονάδα του ομίλου Volkswagen ανακοίνωσε ότι έκλεισε εργοστάσιο οχημάτων που διαχειρίζεται από κοινού με τον όμιλο FAW Group στην Τιαντζίν, καθώς και εργοστάσιο ανταλλακτικών από τη Δευτέρα λόγω της έξαρσης.

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές
Η Τιαντζίν, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Πεκίνο, ανακοίνωσε χθες 41 κρούσματα τοπικής μετάδοσης με επιβεβαιωμένα συμπτώματα, συγκριτικά με 33 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.