Ισπανία: Στα 2,94 ευρώ η ανώτατη τιμή για rapid test – 10 ευρώ στην Ελλάδα

Tην ώρα που στην Ελλάδα η ανώτατη τιμή του τεστ αντιγόνου (rapid test) είναι δέκα ευρώ η Ισπανία θέτει όριο πολύ χαμηλότερο για τα τεστ αντιγόνου.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η τιμή αυτού του προϊόντος στην Ισπανία τριπλασιάστηκε λόγω μεγάλης ζήτησης, τοποθετώντας την Ισπανία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα πιο ακριβά τεστ αυτοδιάγνωσης.

Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας είπε ωστόσο πως από το Σάββατο, 15 Ιουνίου τα τεστ αντιγόνου θα πωλούνται στο κοινό στην ανώτατη τιμή των 2,94 ευρώ.

«Σκοπός μας ήταν πρώτα να σταθεροποιήσουμε την προσφορά μετά την αύξηση της ζήτησης με συντελεστή άνω του 1.000 — και στη συνέχεια να εστιάσουμε στη ρύθμιση των τιμών», δήλωσε η Ντάριας στους δημοσιογράφους.

H υπουργός Υγείας σημείωσε:

«Πώς φτάσαμε σε αυτή την τιμή; Η Επιτροπή πήρε τις τιμές πώλησης των διανομέων σε δύο περιόδους, υπολόγισε τα συνήθη περιθώρια κέρδους των φαρμακευτικών προϊόντων, την ποσότητα που πωλείται στο κοινό, και τις αναφορές από τις πλησιέστερες χώρες για να “υπάρξει μια προσιτή τιμή διατηρώντας την ισορροπία ώστε το προϊόν να είναι διαθέσιμο από το δίκτυο φαρμακείων”».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.