Ο Ομέρ Τσελίκ επιτέθηκε στον Μακρόν που στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο

Τον Γάλλο πρόεδρο έβαλε στο στόχαστρο τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Τουρκία δεν ταιριάζει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΑΚΡ, βρήκε την ευκαιρία να χλευάσει τον Μακρόν και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως γράφει το ethnos.gr.

Όπως είπε, «το μόνο που ξέρει ο Μακρόν είναι ότι όταν υποστηρίζετε την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, τότε γίνεστε πολιτισμένος.

»Αν βγει εναντίον των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Ελλάδας και των Ελληνοκύπριων, τότε δεν είναι πολιτισμένος.

»Του χαρίζουμε του κ. Μακρόν αυτή την αντίληψη πολιτισμού να τον χρησιμοποιήσει όπως εκείνος θέλει».

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι η εξωτερική πολιτική του Μακρόν βασίζεται στην κόντρα του με τον Ερντογάν.

«Λέει ότι η Τουρκία διαδίδει το πολιτικό Ισλάμ».

»Γιατί το λέει αυτό; Για να συκοφαντεί τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

»Να εγκαταλείψουμε δηλαδή τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο για να μας βρει πολιτισμένους ο κ. Μακρόν;», αναρωτήθηκε.

«Σύμφωνα με τον κ. Μακρόν, δεν πρέπει να υποστηρίξουμε τους Αζέρους αδερφούς μας, πρέπει να παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι στην αρμενική επιθετικότητα και να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της “ΤΔΒΚ” [ψευδοκράτος] και τα δικά μας στην ανατολική Μεσόγειο.

»Δε θα το κάνουμε αυτό. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για όλα τα εγκλήματα στην Αφρική», ανέφερε, υπενθυμίζοντας την Αλγερία.

«Πού είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός στο μυαλό του κ. Μακρόν;

»Υποστήριξε τις δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη, αφήνοντας πίσω του πολλούς ομαδικούς τάφους.

»Πώς συνάδει αυτό με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, σύμφωνα με τον κ. Μακρόν;» ρώτησε ο Ομέρ Τσελίκ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.