Το Ισλαμικό Κράτος διεξάγει πολύνεκρο ανταρτοπόλεμο στη συριακή έρημο

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», την Πέμπτη, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιτέθηκαν με ριπές όπλων και αντιαρματικό RPG σε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων της Δαμασκού στην έρημο Αλ Ρασάφα, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας δύο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, οι Ρώσοι επιτίθενται σε αντίποινα σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο Αλ Ρασάφα.

Στις 3 Ιανουαρίου το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα σε μια στρατιωτική φάλαγγα αποτελούμενη από πολλά οχήματα, κοντά στα διοικητικά σύνορα μεταξύ της ανατολικής ερήμου της επαρχίας Χομς και της ανατολικής ερήμου της Ντέιρ αλ Ζουρ, κοντά στις πετρελαιοπηγές «T2 και T3» με αρκετές απώλειες.

Συγκεκριμένα, σκοτώθηκαν 9 κυβερνητικοί στρατιώτες του Πέμπτου Σώματος και 15 τραυματίστηκαν.

Παρά την έντονη ρωσική αεροπορική υποστήριξη, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού και οι παραστρατιωτικοί τους τους δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξοντώσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καταφύγει στη συριακή έρημο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.