Τι τρέχει με τον Biden – Ο Αμερικανός πρόεδρος συγχέει έννοιες και λέξεις, είναι σε θέση να κυβερνήσει μία υπερδύναμη;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε συγχυσμένος καθ΄όλη τη διάρκεια συνέντευξης καθώς συνέχεε επανειλημμένα τις εξετάσεις για Covid (self tests) με τα αντιιικά χάπια

Πλήθος ερωτημάτων έχει ανακύψει και πάλι για την κατάσταση της υγείας και δη της διανοητικής του Αμερικανού προέδρου Joe Biden.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε συγχυσμένος καθ΄όλη τη διάρκεια συνέντευξης καθώς συνέχεε επανειλημμένα τις εξετάσεις για Covid (self tests) με τα αντιιικά χάπια, όπως παρατήρησε και ο ανταποκριτής του CNN.
Το σχόλιο έγινε σε σχέση με την 20λεπτη συνέντευξη του Biden στο ABC, στην οποία ο πρόεδρος προσπάθησε να υπερασπιστεί την απάντησή του στην πανδημία και τις καταγγελίες ότι οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη περίμεναν στην ουρά για πέντε ώρες για να λάβουν self test
Ο Biden αναφέρθηκε επανειλημμένα στα 500 εκατομμύρια tests που είχαν παραγγελθεί ως… «χάπια», συγχέοντάς τα με το νέο φάρμακο της Pfizer, το οποίο εγκρίθηκε ομοσπονδιακά την ίδια ημέρα.

CNN: Ο Biden φαίνεται μπερδεμένος

Εξάλλου και το φίλα προσκείμενο στους Δημοκρατικούς CNN θέτει ερωτήματα για τη διανοητική κατάσταση του Biden
«Επανειλημμένα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης – ο Πρόεδρος Biden φαίνεται να μην είναι καλά και μπέρδευε το μισό δισεκατομμύριο self test που παραγγέλθηκαν με μισό δισεκατομμύριο χάπια», δήλωσε ο Jeff Zeleny, ο επικεφαλής ανταποκριτής του CNN για εθνικά θέματα.
Στη συνέντευξή του o Biden ρωτήθηκε, πώς η κυβέρνηση απέτυχε να δει την έλευση της παραλλαγής Omicron και γέλασε:
«Γιατί καταλάβαμε λάθος;» απάντησε ο πρόεδρος.
«Κανείς δεν την είδε να έρχεται. Κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ποιος την είδε να έρχεται;», διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αποτυχία Biden

Ο Zeleny, επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο για την έλλειψη tests.
«Έχουμε δει αυτές τις εικόνες σε όλη τη χώρα, μεγάλες ουρές και την αδυναμία προμήθειας tests» είπε ο δημοσιογράφος.
«Και ναι, η Omicron ήρθε πολύ γρήγορα εδώ, αλλά έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την Ημέρα των Ευχαριστιών όπου ήξεραν ότι θα ερχόταν.
Έτσι ο Biden λέει ότι θα ήθελε να μπορούσε να είχε δράσει πιο γρήγορα και μετά εξηγεί γιατί δεν το έκανε».

Τον αμφισβητούν ανοιχτά

Είναι πολλοί αυτοί στις ΗΠΑ, που διερωτώνται εάν ο Biden βρίσκεται σε διανοητική κατάσταση τέτοια, ώστε να είναι υποψήφιος για την προεδρία και το 2024 και μάλιστα εάν – στην περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2028, οπότε θα είναι 86 ετών.
Ο Ronny Jackson, πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου υπό τον Obama και τον Trump αμφισβήτησε ανοιχτά την ικανότητα του Biden να διοικήσει τις ΗΠΑ.
«Πάνω από το 50% αυτής της χώρας δεν πιστεύει ότι είναι πνευματικά ικανός να είναι ο αρχηγός μας και ο αρχηγός του κράτους μας», είπε ο Jackson.
Πρέπει επειγόντως να υποβληθεί σε σχετικό test, πρόσθεσε με νόημα.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.