Βρετανία: Συναγερμός για τη βασιλική οικογένεια – Συνελήφθη ένοπλος εισβολέας στο Κάστρο του Ουίνδσορ

Συναγερμός στη Βρετανία ανήμερα των Χριστουγέννων. Ένας ύποπτος ένοπλος εισβολέας συνελήφθη στην περιοχή του Κάστρου του Ουίνδσορ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 19χρονος ύποπτος  που φέρεται να είχε όπλο, κρατείται. Δεν κατάφερε να μπει σε κανένα κτίριο πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με τον γιο της Κάρολο και την σύζυγό του Καμίλα. Μαζί τους είναι επίσης ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, καθώς και τα παιδιά τους, Λουίζ και Τζέιμς.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η βασιλική οικογένεια γνωρίζει το περιστατικό, ενώ η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για παραβίαση ή καταπάτηση προστατευόμενου χώρου και κατοχή όπλου. Αυτή τη στιγμή παραμένει υπό κράτηση” δήλωσε η επιστάτης Rebecca Mears

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι διαδικασίες ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την είσοδο του άνδρα στους χώρους και δεν μπήκε σε κανένα κτίριο. Μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για το κοινό” συμπλήρωσε.

Η βασίλισσα δεν πήγε σήμερα το πρωί στη λειτουργία στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ωστόσο άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολούθησαν κανονικά τη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Η απουσία της βασίλισσας ήταν προσωπική επιλογή και εντάσσεται στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει τους τελευταίους έξι μήνες.

Πηγή: dailymail

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.