Στην Τουρκία προετοιμάζονται για χρεοκοπία – Σύμβουλος Ερντογάν: «Να είμαστε έτοιμοι για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Σενάρια για capital control, δέσμευση καταθέσεων, ακόμα και για χρεοκοπία άρχισαν να κυκλοφορούν στην Τουρκία μετά την προειδοποίηση νομικού συμβούλου του Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με αφορμή την τοποθέτηση αυτή η πρόεδρος του ακροδεξιού Καλού Κόμματος (διάσπαση των Γκρίζων Λύκων), Μεράλ Ακσενέρ, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι αν δούμε το ζήτημα της αναφοράς του καθηγητή Ιζέτ για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δημιουργείται ανησυχία για capital controls όπως και τη δέσμευση καταθέσεων συναλλάγματος.

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει την Τουρκία σε χρεοκοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σε… σούπερ μάρκετ μετέτρεψαν το τουρκικό κοινοβούλιο βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θέλοντας να αναδείξουν το θέμα της ακρίβειας, πήραν μαζί τους ψωμί, φακές και πορτοκάλια, ρίχνοντας τα μαλιστά επιδεικτικά στο χώρο του κοινοβουλίου.

Όπως είπαν μέσα σε ένα μήνα η τιμή της φακής έχει αυξηθεί κατά 48%, των αβγών κατά 36% και του ψωμιού κατά 30%, ενώ οι μανάδες αγοράζουν τις πάνες με το κομμάτι εξαιτίας των ανατιμήσεων.

«Το πακέτο με τις 25 πάνες αυξήθηκε από τις 49 λίρες στις 79 λίρες.

»Υπάρχει ο πόνος των μανάδων που αγοράζουν πια πάνες με το κομμάτι, μια πάνα αγοράζουν.

»Γιατί γελάτε; Βέβαια, εσείς δεν ξέρετε από αυτά διότι τα παιδιά σας στις Porsche και στις Mercedes κάνουν χρήση άχνης ζάχαρης, ενώ οι μαμάδες αυτής της χώρας δεν μπορούν να αγοράσουν πάνες και βρεφικό γάλα για τα παιδιά τους», σημείωσε βουλευτής του ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.