Τουρκία: Πως βιώνουν την κρίση οι πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ σκιαγραφεί την καθημερινότητα των Τούρκων πολιτών σε μια οικονομία που καταρρέει διαρκώς

Συνεχίζεται το κατρακύλισμα της τουρκικής λίρας, με την κατάσταση της οικονομίας στην χώρα να χειροτερεύει καθημερινά. Εικόνες από τις λαϊκές αγορές δείχνουν τους αγανακτισμένους με την πολιτικοικονομική κατάσταση της χώρας και την ακρίβεια στις τιμές ακόμα και των πολύ βασικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της οικονομικής κατάρρευσης ο υπουργός Οικονομικών παιτήθηκε και στην θέση του διορίσθηκε νέος από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Κεντρική Τράπεζα πουλάει δολάρια για να σταματήσει την πτώση της λίρας. Ο πληθωρισμός καλπάζει με την τουρκική λίρα από τις αρχές του χρόνου να έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας της ενώ τα τρόφιμα μόνο τον Νοέμβριο ακρίβηναν κατά 27%. Σε πολλά μαγαζιά υπάρχουν επιγραφές που λένε ‘αγοράστε μόνο ένα προϊόν’. Αυτά ακούγονται, γράφονται και λέγονται σε Ελλάδα και Γερμανία για την Τουρκία.

Οι δημοσιογράφοι Μπυλέντ Μουμάι και Ντενίζ Μπαρίς Ναρλί από την τουρκική σύνταξη της DW μέσα από ένα ρεπορτάζ στην γείτονα, μας εξηγούν τι συμβαίνει στη χώρα τους και πώς βλέπουν την κατάσταση οι πολίτες. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.