Ποιος έφτιαξε αυτή την «καλύβα» στη Σελήνη;

Από την πρώτη στιγμή που τα σκάφη που έστελνε ο άνθρωπος στο Διάστημα άρχισαν να καταγράφουν εικόνες κάθε φορά που κάτι που φαινόταν σε μια εικόνα παρέπεμπε σε ένα τεχνητό κατασκεύασμα ξεκινούσε η συζήτηση για το τι είναι αυτό. Η συζήτηση περιστρεφόταν φυσικά στο αν αυτό που βλέπουμε στις εικόνες είναι προϊόν ενός εξωγήινου πολιτισμού με τους ειδικούς να έχουν σε κάθε περίπτωση αρνηθεί κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο παρουσιάζοντας πάντα μια επιστημονική εξήγηση για ότι παράξενο εμφανίζεται στις φωτογραφίες.

Το κινεζικό ρομποτικό όχημα εξερεύνησης Yutu 2 βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην αθέατη πλευρά της Σελήνης παρέχοντας για πρώτη φορά εικόνες και δεδομένα από την πλευρά του φυσικού μας δορυφόρου την οποία λόγω της ελλειπτικής τροχιάς του δεν βλέπουμε ποτέ από τη Γη.

Το ρόβερ βρίσκεται στον διαμέτρου 186 χλμ. κρατήρα Von Kármán και πριν από ένα μήνα κατέγραψε μια εικόνα από τον ορίζοντα του. Στην εικόνα αυτή κάνει την εμφάνιση του ένα ογκώδες αντικείμενο. Το σχήμα του παραπέμπει σε ένα οίκημα που θυμίζει ένα μικρό καλύβι. Όπως είναι ευνόητο η φωτογραφία έγινε viral στο Διαδίκτυο με τις απαραίτητες σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας να κατακλύζουν τον κυβερνοχώρο.

Οι επιστήμονες της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Κίνας (CNSA) υποστηρίζουν ότι αυτό που φαίνεται στην εικόνα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα μεγάλο πέτρωμα που δημιουργήθηκε μετά από την πτώση ενός μετεωρίτη που έπεσε στο συγκεκριμένο σημείο προκαλώντας γεωλογική αναδιαμόρφωση του τοπικού περιβάλλοντος.

Πάντως το αντικείμενο αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον των επιστημόνων της CNSA και για αυτό δόθηκε εντολή στο Yutu 2 να το προσεγγίσει για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιτελών της αποστολής το ρόβερ θα χρειαστεί 8-12 εβδομάδες για να φτάσει στην επίμαχη περιοχή. Αναμονή λοιπόν για να μάθουμε αν έχουμε να κάνουμε μια πέτρα ή με κάποιο καταφύγιο του… E.T.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.