Γιατί… έσταξε μέλι για την Ελλάδα ο νέος Σόιμπλε;

Μας έδωσε τα εύσημά του ο αξέχαστος Λίντνερ, που ζητούσε «το κεφάλι» των ταπεινωμένων Ελλήνων

Αν νομίζαμε ότι ο Β. Σόιμπλε αποτελεί … παρελθόν για τη χώρα μας, κάνουμε δυστυχώς λάθος. Ο εφιάλτης του επιστέφει με ένα νέο πρόσωπο και προσωπείο μετά τον σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης του «φαναριού»!

Στάζει… μέλι για την Ελλάδαο άνθρωπος που τα χρόνια της άγριας οικονομικής κρίσης και της βάρβαρης επιβολής των Μνημονίωνζητούσε περισσότερο αίμα από τους φτωχοποιημένους και ταπεινωμένους Ελληνες. Ο λόγος για τον… αξέχαστο Κρίστιαν Λίντνερ,αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) και νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, που χθες έδινε τα εύσημά του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις επιδόσεις που καταγράφει η πατρίδα μας στην οικονομία.

Μια οικονομία στην οποία βέβαια ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις – αλλά αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο για τον ακραία νεοφιλελεύθερο πολιτικό. Ο Λίντνερ, που χθες μιλούσε για τα «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης, με τα οποία η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας», καλώντας μάλιστα το Βερολίνονα μιμηθεί την Αθήνα, είναι εκείνος που στη διάρκεια της κρίσης χρέους έφτασε στο σημείο να κατηγορεί ακόμη και τον πολιτικό «βρικόλακα» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το γεγονός πως ήταν πολύ επιεικής με τους Ελληνες!Μάλιστα τότε, δίχως να κρύβεται, ο ηγέτης του FDPζητούσε την αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη – ένα σχέδιο που εκπόνησε ο τότε υπουργός Οικονομικών, αλλά τελικά για λόγους τακτικισμού δεν εφαρμόστηκε λόγω των αντιρρήσεων που εξέφραζε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Απαντώντας πάντως χθες σε σχετική ερώτηση για το αν οι Ευρωπαίοι εταίροι και κυρίως χώρες όπως η Ελλάδα έχουν πλέον λόγους να φοβούνται ή να ανησυχούν για το γεγονός ότι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών θα είναι πλέον ο ίδιος, ο Κρίστιαν Λίντνερ, που επιμένει στις αυστηρές θέσεις του για τα δημοσιονομικά, σημείωσε ότι η Γερμανία στην Ευρώπη«θα εστιάσει την προσοχή της στη σταθερότητα και ταυτόχρονα θα καταστήσει εφικτή την απελευθέρωση επενδύσεων στην ανταγωνιστικότητα».

Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, είπε μάλιστα ότι «προσβλέπω στις επόμενες ευκαιρίες για συνέχιση στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογό μου, των συνομιλιών, τις οποίες και στο παρελθόν έχουμε ήδη διεξαγάγει σε καλό και αρμονικό κλίμα». Ένας νέος Σόιμπλε μας περιμένει…

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.