Η χώρα που αλλάζει το «Σαββατοκύριακο» και υιοθετεί εργασία για 4,5 ήμερες

Εάν εργάζεστε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, μετά τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για τον χρόνο εργασίας. 

Κι αυτό, διότι από 1η Ιανουαρίου του 2022 η χώρα προχωράει σε ριζικές αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν κυρίως τα εξής: 

  • Η εργασιακή εβδομάδα από Κυριακή – Πέμπτη μετατρέπεται σε Δευτέρα – Παρασκευή, όπως συμβαίνει στον Δυτικό Κόσμο. 
  • Τις Παρασκευές, οι οποίες θεωρούνται Ιερή Ημέρα για το Ισλάμ, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν τη μισή ημέρα, δηλαδή 4ωρο και όχι 8ωρο. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και οι υπόλοιπες αραβικές χώρες, είχαν πενθήμερη εργασιακή εβδομάδα, από την Κυριακή έως και την Πέμπτη, με αργίες την Παρασκευή και το Σάββατο. 

Το νέο καθεστώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, εντάσσεται στην προσπάθεια των Εμιράτων να παραμένουν ως το κυρίαρχο επιχειρηματικό hub της περιοχής, ευθυγραμμιζόμενο με τις ώρες εργασίας της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 

«Η ευθυγράμμιση με τις παγκόσμιες αγορές θα καταστήσει ευκολότερες για εμάς τις διεθνείς συνεργασίες» εξηγεί ο Nabil Alyousuf, επικεφαλής της International Advisory Group, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι. 

«Αυτό θα αυξήσει τις ημέρες που κάνουμε δουλειές με τον υπόλοιπο κόσμο» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στο Bloomberg. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι αλλαγές θα γίνουν υποχρεωτικές και για τον ιδιωτικό τομέα ή θα ισχύσουν σε πρώτη φάση μόνο για τον δημόσιο τομέα.  

Το ίδιο ισχύει και με τις ώρες λειτουργίας των τοπικών χρηματιστηρίων, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε σχετικές διευκρινίσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται δύο από τα σημαντικά επιχειρηματικά και οικονομικά κέντρα παγκοσμίως, το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι. 

moneyreview.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.