Η Ινδία παραλαμβάνει ρωσικούς S-400 μέσα στον Δεκέμβριο

Η Ινδία άρχισε να παραλαμβάνει ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία αυτό το μήνα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Χαρς Βαρντχάν Σρίνγκλα, προσθέτοντας ότι οι παραλαβές θα συνεχιστούν.

Ο Σρίνγκλα ανακοίνωσε επίσης ότι η Ινδία και η Ρωσία υπέγραψαν 28 επενδυτικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών για τον χάλυβα, τη ναυπηγική βιομηχανία, τον άνθρακα και την ενέργεια.

Μόντι και Πούτιν υπέγραψαν σειρά εμπορικών και αμυντικών συμφωνιών

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασαν την σθεναρή τους προσήλωση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες της τις μορφές και εκδηλώσεις, ώστε να μην μετατραπεί το Αφγανιστάν σε «ήρεμο λιμάνι» της διεθνούς τρομοκρατίας, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να παράσχουν άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στον αφγανικό λαό, ενώ αποφάσισαν να διευρύνουν την συνεργασία τους στον στρατιωτικό τομέα.

Η κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν νωρίτερα φέτος έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, η οποία, σύμφωνα με το Νέο Δελχί και τη Μόσχα, ενέχει τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής.

«Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι επίσης ένας αγώνας κατά της διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών, προσθέτοντας ότι «από την άποψη αυτή, ανησυχούμε για τις εξελίξεις της κατάστασης στο Αφγανιστάν».

Η επίσκεψη του Πούτιν και αρκετών κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων πραγματοποιείται εν μέσω των ολοένα και πιο τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, επίσης βασικού συμμάχου της Ινδίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.