Μπαρνιέ: «Εκτός ελέγχου η μετανάστευση» – Προτείνει μορατόριουμ

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, πρώην διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit και τώρα διεκδικητής της γαλλικής προεδρίας, είπε ότι η Γαλλία έχασε τον έλεγχο της μετανάστευσης και ότι επικρατούσε ένα αίσθημα ατιμωρησίας.

Ο Μπαρνιέ, ο οποίος έχει… εγκλωβιστεί σε μια κούρσα πέντε κατευθύνσεων για την υποψηφιότητα του κεντροδεξιού κόμματος Les Republicains, εξέφρασε τη λύπη του για τη «μεγάλη πτώση» της Γαλλίας και είπε ότι το στυλ ηγεσίας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ήταν πολύ αλαζονικό και μοναχικό για να επουλώσει τις διαφορές.

«Η μετανάστευση είναι εκτός ελέγχου», είπε ο Μπαρνιέ, 70 ετών, στο Reuters πριν απευθυνθεί σε μέλη του κόμματος στο Παρίσι αργά τη Δευτέρα.

«Η ασφάλειά μας δεν είναι πλέον εγγυημένη. Υπάρχει ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ανασφάλειας σε όλη τη χώρα.»

Ο Μπαρνιέ προτείνει ένα μορατόριουμ στη μετανάστευση για να διορθωθούν οι παραβιασμένοι κανόνες της Ευρώπης και της Γαλλίας για τη μετανάστευση, θέλει στρατιώτες να περιπολούν ορισμένες κοινότητες όπου φαίνεται ότι η αστυνομία έχει χάσει τον έλεγχο και υποστηρίζει ένα δημοψήφισμα για την αποκατάσταση της στρατιωτικής θητείας.

Ένας άλλοτε μετριοπαθής της κεντροδεξιάς, ο Μπαρνιέ απέρριψε την πρόταση ότι παρασύρθηκε σε ακροδεξιά ρητορική για να ξανακερδίσει συντηρητικούς ψηφοφόρους από τους ακροδεξιούς Λε Πεν και Ζεμούρ.

«Εξετάζω το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μου», είπε.

Η κούρσα για το εισιτήριο της κεντροδεξιάς ηγείται από τον Ξαβιέ Μπερτράν, ο οποίος ηγείται της βόρειας περιφέρειας Hauts-de-France, και τη Βαλερί Πεκρές, περιφερειάρχη της περιοχής Ile de France γύρω από το Παρίσι, αλλά ο Μπαρνιέ έχει αναδειχθεί αξιόπιστος αμφισβητίας.

Οι αντίπαλοι του κόμματος δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν όποιον κερδίσει την ψηφοφορία δύο γύρων της επόμενης εβδομάδας από υπογεγραμμένα μέλη του κόμματος. Οι εγγραφές έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε περίπου 150.000 και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.