Βουλγαρία: 46 νεκροί στο δυστύχημα με το λεωφορείο – “Η εικόνα είναι φρικτή” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Στο λεωφορείο που κάηκε απόψε στον αυτοκινητόδρομο Struma στη Βουλγαρία, επέβαιναν 52 επιβάτες, ενώ υπήρχαν και 12 παιδιά. Νεκρός είναι και ο οδηγός. Ο τραγικός απολογισμός είναι 46 νεκροί, ενώ επτά άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Στέφαν Γιάνεφ, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο του συμβάντος, κάλεσε τα ΜΜΕ να βρουν μια ισορροπία μεταξύ του δημόσιου συμφέροντος και της τεράστιας τραγωδίας για τους συγγενείς των νεκρών.

«Βασίζομαι στην επαγγελματική σας ηθική και επαγγελματισμό, οι πληροφορίες να παρουσιάζονται με φειδώ», πρόσθεσε.

Επτά εγκαυματίες, που «μπόρεσαν να σωθούν» από το δυστύχημα, διακομίστηκαν εσπευσμένα και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

“Η εικόνα είναι φρικτή και δεν την αντέχουν όλοι. Η αιτία του δυστυχήματος θα αποσαφηνιστεί λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της έρευνας”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπόικο Ράσκοφ στα τοπικά ΜΜΕ.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ο κόσμος έχει συνωστιστεί, όλα έχουν γίνει κάρβουνο. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσοι είναι και ποιοι είναι. Θα γίνουν ταυτοποιήσεις άτομο προς άτομο”, σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το bta.bg.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε τμήμα του οδικού δικτύου περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας. Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφίας: bta.bg/ΑΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.