Σκόπια: Δεν συγκεντρώνει πλειοψηφία το VMRO και καταγγέλει απαγωγή βουλευτή για να μην πέσει ο Ζ.Ζάεφ!

Το εθνικιστικό VMRO-DPMNE στα Σκόπια αποτυγχάνει να συγκεντρώσει τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή, τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης της πρότασης μομφής που υπέβαλε κατά του κυβερνητικού συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ.

Σημειώνεται ότι ο Ζ.Ζάεφ ανέβαλε επ’αόριστον την παραίτησή του, σαφώς πιεζόμενος και από έξωθεν κέντρα καθώς αν το VMRO ανέλθει στην εξουσία και ακυρώσει στην πράξη την Συμφωνία των Πρεσπών εκτός ότι θα εκτεθούν διεθνώς η Ελλάδα θα μπορεί να την καταγγείλει και να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.

Κάτι που πρέπει να το κάνει έτσι κι αλλιώς ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την συγκυρία αυτή για να απαλλαγεί από την κάκιστη αυτή συμφωνία που βάζει σε κίνδυνο την ελληνική Ιστορία αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Στα Σκόπια πρέπει να συμβαίνουν απίστευτα πράγματα αφού υπάρχουν αναφορές από την εθνικιστική αντιπολίτευση ότι έχει απαχθεί βουλευτής για να μην πέσει η κυβέρνηση Ζάεφ.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε το πρωί και διεκόπη αφού το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE ζήτησε διάλειμμα μίας ώρας. Επανεκκίνησε, ωστόσο διεκόπη εκ νέου έπειτα από σχετικό αίτημα του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμμα, «Levica».

Έκτοτε, δεν έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση, καθώς στη Βουλή παρίστανται μόλις 60 βουλευτές (σ.σ. όλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι υποστηρίζουν την πρόταση μομφής). Με τον αριθμό αυτό, όμως, δεν μπορεί να υπάρξει απαρτία για τη συνεδρίαση του Σώματος.

Το τοπίο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Σημειώνεται πως, για να εγκριθεί η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία, δηλαδή από τουλάχιστον 61 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής.

Υπόνοιες για απαγωγή βουλευτή

Από τις τάξεις της αντιπολίτευσης έλειπε ένας βουλευτής, του μικρού αλβανικού κόμματος BESA, Καστριότ Ρετζέπι, ο οποίος γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση.

«Αποφάσισα να μην συμμετάσχω στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση. Ως υπεύθυνος πολιτικός και βουλευτής δεν πήρα εύκολα αυτή την απόφαση, βάζοντας πάνω από το συμφέρον του λαού και της πολιτείας. Το κράτος σε αυτή τη σημαντική περίοδο δεν χρειάζεται πολιτική κρίση και βύθιση σε ταραγμένα νερά» δήλωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απουσία του πυροδότησε διάφορα σενάρια, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει μέχρι και «απαγωγή» του.

Ο βουλευτής του VMRO, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε ανάρτησή του στο Facebook, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις μέσα από ίχνη στο διαδίκτυο ότι «ο Ρετζέπι έχει μεταφερθεί στη Βουλγαρία».

Γράφει μάλιστα ότι «ο Ζάεφ έχει χρήματα, ακίνητα και εταιρείες στη Βουλγαρία», σε μια προσπάθεια προφανώς να δημιουργήσει συσχετισμούς. «Μόνο ο Ζάεφ και το DUI ξέρουν αν έχει απαχθεί, μεταφερθεί, πειστεί, εκβιαστεί ή εξαναγκαστεί» υποστηρίζει ο ίδιος.

Παράλληλα, ο ηγέτης του «BESA», Μπιλάλ Κασάμι, άφησε να εννοηθεί και αυτός υποπτεύεται απαγωγή του Ρετζέπι, δηλώνοντας ότι: Οι πρόσφατες εξελίξεις με τον βουλευτή Καστριότ Ρετζέπι αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία».

«Όσο δεν έχω την εικόνα και τη φωνή του βουλευτή, πιστεύω ότι όσα είπε ήταν ενάντια στη θέλησή του και ότι δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή να εκφράσει τη θέση του» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αρχηγός του VMRO-DPMNE. «Υπάρχουν πολλές εικασίες για τη μη εμφάνιση του βουλευτή Καστριότ Ρετζέπι στη Βουλή. Ούτε ο πρόεδρος ούτε ο πρωθυπουργός γνωρίζουν πού βρίσκεται» δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Θα περιμένουμε μέχρι τις 12 να εμφανιστεί ο βουλευτής. Πρέπει πρώτα να δούμε αν είναι ζωντανός, υγιής, να δούμε πού βρίσκεται. Εκτός από μια ανάρτηση, δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε, ακόμη, ότι «δεν γνωρίζουν αν ο Ρετζέπι απήχθη ή τράπηκε οικειοθελώς σε φυγή».

Τα Σκόπια ζουν καταστάσεις παρόμοιες με αυτές του 2018 όταν τότε «έγιναν τα πάντα» για να εγκριθεί η Συμφωνία των Πρεσπών…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.