Αγνοεί τους Εβρίτες η κυβέρνηση: Στη Διαύγεια «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, που δεν θα γινόταν σύμφωνα με την κυβέρνηση, προχωρά κανονικά με τις διαδικασίες να τρέχουν από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η δομή φιλοξενίας μεταναστών θα γίνει σε αυτό το νευραλγικό σημείο στον Έβρο, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι… αλυσοδέθηκαν προχθές έξω από το ΚΥΤ, διαμαρτυρόμενοι.

Λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση στη Διαύγεια των μισθωτηρίων για τις εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του ΚΥΤ, την Παρασκευή 26 Μαρτίου δημοσιεύθηκε το έγγραφο της απόφασης της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου, για απευθείας ανάθεση σε γραφείο των Ιωαννίνων της σύνταξης «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», που αφορά έργα δημιουργίας προσωρινής Δομής Φιλοξενίας – Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Όπως φέρνει στο φως το Evros-news.gr, μεταξύ αυτών των έργων, στο έγγραφο αναφέρεται και το ΚΥΤ στη θέση Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, Π.Ε. Έβρου και το ποσό που προβλέπεται, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, είναι 4.588,00 € (3.700,00 € τιμή χωρίς Φ.Π.Α. και 888,00 € Φ.Π.Α.) «για τη Θέση Φυλάκιο, εκτός σχεδίου περιοχή, του Δήμου Ορεστιάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκη».

Αναφέρει ακόμα η απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια: «Απόφαση απευθείας ανάθεσης για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) που αφορούν στα έργα προσωρινής Δομής Φιλοξενίας – Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης του άρθρου 8 του ν. 4375/2016, στη θέση Βάστρια–(Πλάτη) του Δήμου Μυτιλήνης, στη νήσο Λέσβο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη θέση Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στη θέση Παχύ του Δήμου Χίου στη νήσο Χίο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής, Π.Ε. Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη θέση στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» στη Μαλακάσα του Δήμου Ωρωπού της Περιφέρειας Αττικής».

Έξω από το ΚΥΤ… αλυσοδέθηκαν οι κάτοικοι του Φυλακίου

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου κάτοικοι του Δήμου Ορεστιάδας οργάνωσαν συμβολική διαμαρτυρία (συμμετείχαν Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδος, κάτοικοι αλλά και φορείς) εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επέκταση του ΚΥΤ, περπατώντας από το χωριό Φυλάκιο ως τη δομή και… αλυσοδέθηκαν φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.