Έτσι «ενισχύει» το ΕΣΥ η κυβέρνηση: Στέλνει γιατρούς από τα νοσοκομεία της Θράκης στην Αττική!

«Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο δεν υπάρχει ιδιωτικό και δημόσιο. Όλα δημόσια είναι»

Αντί για προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με διαδικασίες… σπριντ που θα έπρεπε να ξεπερνούν τη γραφειοκρατία σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, ή έστω επίταξη (κανονική όχι μούφα) ιδιωτικών κλινικών, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, μετακινώντας γιατρούς από τη Θράκη!

Δεν τους έφταναν δηλαδή οι τεράστιες ελλείψεις, τα ακριτικά νοσοκομεία έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και την απώλεια γιατρών!

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα της Αλεξανδρούπολης reportal.gr, από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης φεύγουν για Αθήνα δύο γιατροί και ένας ακόμη από το νοσοκομείο της Ξάνθης, ενώ θα γίνουν μετακινήσεις γιατρών και από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

«Πριν επιτάξουν τις ζωές των συναδέλφων, δεν θα έπρεπε να επιτάξουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα;» διερωτήθηκε ο εντατικολόγος Χρήστος Δραγουμάνηςστη Δέλτα Τηλεόραση και συνέχισε: «Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο δεν υπάρχει ιδιωτικό και δημόσιο. Όλα δημόσια είναι. Προφανώς έχουν ολιγωρήσει πολύ οι κυβερνώντες για να φτάνουν στο σημείο να μετακινούν χίλια χιλιόμετρα γιατρούς για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Με τη σειρά του, ο Χριστόδουλος Μεντίζης, Πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο δέχεται περιστατικά κορωνοϊού από όλη τη Θράκη, επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται η πίεση στο νοσοκομείο. «Γιατροί από την Αλεξανδρούπολη μετακινούνται και στο Διδυμότειχο για να καλύψουν τις εκεί εφημερίες. Η κατάσταση στην Αττική είναι τέτοια που απαιτείται η ενίσχυση των νοσοκομείων της πρωτεύουσας. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε και αεροδιακομιδές ασθενών από το κέντρο προς τα νοσοκομεία της περιφέρειας».

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.